Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O artistă din Ucraina a urcat pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o seară de poveste vineri la Opera Națională din Cluj-Napoca. În Sala mare au răsunat acordurile unei piese a compozitorului rus Ceaikovski, iar pe scenă a urcat o artistă din Ucraina.

Anna Bondarenko, solistă la opera din Odesa, își continuă cariera în România, unde a fost primită cu brațele deschise de colegii români.

Fumoasa Tatiana, personajul principal din "Evgheni Oneghin", opera compusă de Piotr Ilici Ceaikovski - a fost interpretată de ucraineanca Anna Bondarenko. Soprana a fugit de războiul din ţara sa, Ucraina, şi a găsit adăpost la o familie din Cluj-Napoca.

Anna Bodarenko, soprană Opera din Odesa: "Nu am crezut că o să vedem casele distruse și oameni nevoiți să fugă din țară. Am fost primită excelent, cu multă grijă, mi s-au oferit mâncare, posibilitatea de a mă odihni. Aici oamenii sunt foarte calzi și buni. Nu știu când să mă întorc acasă, dar cred că momentul acela va veni.” Opera din Cluj-Napoca a devenit deja a doua casă pentru Anna. Îşi poate continua aici cariera, iar noii colegi o vor ajuta să se integreze în comunitate.

Florin Estefan, manager general la Opera Națională din Cluj-Napoca: "Suntem onorați să o avem pe Anna Bodarenko în această distribuție. O voce importantă, un personaj veridic. Își va găsi locul aici, la Opera Națională din Cluj, atât timp cât dorește să rămână și noi suntem aici să o ajutăm."

Sala Operei a fost plină seara trecută. Printre spectatori, şi refugiaţi din ţara vecină.

Cetăţenii ucrainenii au avut acces gratuit la eveniment. După spectacol, oamenii au putut rămâne să discute cu Anna Bondarenko, dar și cu restul intrepreților, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult