Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Neamțean beat, drogat și fără permis, prins într-o mașină dotată ilegal cu girofar, sirenă și stație de amplificare a vocii

Caz ireal în Piatra Neamț, unde un șofer beat, drogat și fără permis a fost prins la volanul unei mașini dotate ilegal cu un sistem de avertizare specială luminoasă, o sirenă și un dispozitiv de amplificare a vocii.  

Un bărbat de 35 de ani din Piatra Neamț a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, după ce a fost prins ziua în amiaza mare, pe un bulevard din centrul orașului, beat, drogat și fără permis de conducere, la volanul unei mașini dotate cu sistem de avertizare specială luminoasă, o sirenă şi un dispozitiv de amplificare a vocii, scrie Monitorul de Neamț.

Incidentul a avut loc pe 31 ianuarie, în jurul orelor 16.00, când polițiștii de la Serviciul Rutier au tras pe dreapta o mașină suspectă. Surprizele s-au ținut apoi în cascadă.

Mai întâi, polițiștii au sesizat că mașina avea un dispozitiv de avertizare specială luminoasă, o sirenă cu telecomandă şi un sistem de amplificare a vocii. Practic, autoturismul era dotat ca cele ale unor instituţii de forță ale statului.

Apoi, polițiștii au descoperit că șoferul era băut, aparatul etiolotest arătând o concentraţie de 0,44mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și
sofer
Șoferul unui autocar cu 26 de pasageri, amendat cu 30.000 de lei. Ce au descoperit polițiștii

„Totodată, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise. Menţionăm că acestea nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise, precum şi a alcoolului“, a transmis Poliţia Neamţ.

Amendat cu 1.650 lei și arestat la domiciliu

Iar cazul nu se oprește aici. Cercetările aveau să mai stabilească faptul că nemţeanul care-şi „tunase“ autoturismul avea permisul reţinut din data de 17 martie 2023, fiind trimis în judecată deoarece fusese depistat la volan sub influenţa alcoolului.

Pentru noile fapte a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.650 de lei, iar sistemele montate pe autoturism au fost confiscate.

În urma probatoriului administrat de către poliţişti şi procurori, bărbatul din Piatra Neamţ a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, iar apoi arestat la domiciliu ”pentru o perioadă de 30 zile, faţă de inculpatul (…), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult