Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Maşină urcată pe acoperiş cu motostivuitorul. Ce a vrut să facă constructorul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Demonstraţie inedită pe un şantier din Arad. Un constructor a dorit să probeze în faţa tuturor, că acoperişul făcut de el printr-o tehnică nouă, deprinsă în Austria, este mai solid decât oricare altul.

Cu ajutorul unui motostivuitor, a urcat pe casă o maşină grea de o tonă. Maşina cocoțată pe acoperiş este deja vedetă în comună Sînleani, aflată la trei kilometri de Arad.

Proprietarul, care a muncit o vreme în Austria, spune că a vrut să atragă atenţia, defapt, asupra unei tehnici aparte de îmbinare a lemnului, în construcţia unor acoperişuri.

Constructor: "Lemnul nu trebuie să fie gros foarte mult, trebuie să fie îngust şi înalt. Rezistența o conferă înălţimea lemnului, plus îmbinările îi dă o rezistenţă foarte mare. Deci nu folosim lemn supradimensionat pentru o rezistenţă pe care o faci cu jumătate din capacitate."

Metoda are avantajul că economiseşte timp şi bani. Un astfel de acoperiş poate fi montat într-o singură zi, şi nu în două săptămâni, ca unul clasic.

Citește și
spatii verzi
Primăriile ar putea fi obligate prin lege să asigure spații verzi între blocuri

Localnic: "Și maşina asta dovedeşte că nu se întâmplă nimic. Pe ce perioadă?

Constructor: "Poate să stea şi o sută de ani. Dacă aveţi 250-300 de kile de zăpadă pe ea trebuie să aveţi acoperiş."

Traian Creţ, constructor: "Când ne-am apucat, lumea zicea că lemnele sunt prea subţiri nu o să le ţină, o să le ia vântul şi am decis când este gata să pune o maşină să se vadă ca tine."

Este un fenomen în comună care sunt clădiri care nu au folosit aşa ceva eu când am văzut aşa ceva m-am speriat cum dracu a urcat maşină acolo/ dacă aprindea şi farurile pe timp de noapte eu zic că pompierii veneau să acţioneze"

Localnic: "E foarte bine că face rezistența casei, să vadă. eu am făcut ceva case la viaţa mea, dar aşa probă nu am văzut de când sunt."

Localnici: "Oricum s-au urcat şi patru oameni cam 1.200 de kg şi ea e pusă de patru zile şi toată lumea s-a mirat pe ea cât este de rezistenţă."

Localnicii spun că au mai văzut reclame de acest tip, la ateliere de reparat maşini, dar se folosea doar o parte a caroseriei, nu o maşină întreagă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult