Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un membru de rang înalt al familiei regale britanice a ajuns în spital. A suferit o comoție cerebrală

Încă un membru al familiei regale britanice a ajuns la spital din cauza problemelor medicale. Este vorba despre prințesa Anne, sora mai mică a regelui Charles al III-lea, care a suferit o comoţie cerebrală.  

Prinţesa Anne a fost internată în spital recent, după un incident care a avut loc pe proprietatea sa din Gloucestershire, conform Palatului Buckingham.

Se pare că prințesa în vârstă de 73 de ani s-a ales cu „răni minore și cu o comoție cerebrală”, conform Palatului.

Aceasta se află internată la spitalul Southmead, Bristol, „ca măsură de precauţie", urmând ca tot aici să se recupereze după incidentul prin care a trecut. Incidentul ar fi fost provocat de un cal, scrie presa britanică.

„Regele a fost informat îndeaproape şi se alătură întregii Familii Regale trimiţându-i prinţesei cele mai sincere urări de bine şi dragoste pentru o recuperare rapidă", se adaugă în mesajul citat de News. 

Citește și
anne hathaway
Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al echipei Arsenal. Ce a făcut actrița | VIDEO

Sora regelui Charles al III-lea ar fi trebuit să înceapă o vizită în Canada la sfârşitul acestei săptămâni. Presa canadiană scrie că prințesa urma să ia parte la o ceremonie care va avea loc la un memorial al războiului, în provincia Newfoundland.

Ea s-a întâlnit, la marcarea Zilei Z cu veterani şi familiile acestora la Cimitirul de Război Bayeux, în Franţa. Însă, în urma incidentului, angajamentele prinţesei prevazute săptămâna aceasta au fost anulate „la recomandarea medicilor”, precizează Palatul Buckingham.

Prinţesa Anne este prezentată ca fiind „cea mai muncitoare membră” a familiei regale. În anul 2022 ea a fost prezentă la 214 evenimente publice, în timp ce fratele ei, actualul rege al Regatului Unit, a avut în acel am doar 181 de angajamente onorate.

Cine este prințesa Anne

Prințesa Anne, singura fiică a reginei Elisabeta a II-a, este singurul copil al suveranei care și-a ținut viața departe de ochii presei, adesea fiind umbrită de frații săi și de scandalurile în care aceștia au fost implicați.

Prințesa Regală Anne, în vârstă de 72 de ani, a primti la naștere titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh.

Anne, care și-a asumat primul angajament public de pe vremea când era adolescentă, este implicată în peste 300 de organizații caritabile și organizații militare.

O mare pasionată de cai, la vârsta de 21 de ani, Anne a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație care a avut loc la Burghley și a fost votată personalitatea sportivă a anului 1971 de BBC.

În 1976 a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal ca membru al echipei britanice de echitație.

Prințesa Anne s-a căsătorit în 1973 cu locotenentul Mark Phillips. Cei doi au împreună doi copii și au divorțat în 1992. Fiica cea mare a reginei s-a recăsătorit în același an cu Timothy Laurence, comandant în Marina Regală, în prezent viceamiral.

Prințesa Anne este considerată a fi unul dintre cei mai ocupați și mai muncitori membri ai familiei regale. Aceasta a fost președintele Salvați Copiii din Marea Britanie între 1970 și 2017 și chiar a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

Anne a avut o relație specială cu tatăl său, prințul Philip. La moartea acestuia, prințesa a transmis următorul mesaj: „Știi că se va întâmpla, dar nu ești niciodată cu adevărat pregătit. Tatăl meu a fost profesorul meu, susținătorul meu și criticul meu. (...) Eu cel mai mult îmi doream să-l imit”.

Prințesa Anne a refuzat titlurile regale pentru copiii ei, în ciuda faptului că mama sa, regina Elisabeta a II-a, intenționa să ofere titluri nepoților săi, deși protocolul vechi al casei regale prevedea ca doar descendenții unui moștenitor de sex masculin pot fi prinț sau prințesă.

Prințesa Anne face parte din forțele armate britanice din 1974. Aceasta a ocupat funcția de comandant șef al Serviciului Naval al Femeilor, ulterior devenind comandant șef al femeilor în Marina Regală. Din 2012, prințesa Anne deține și gradul de amiral.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult