Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție de mașini de epocă la Târgu Mureș. Au fost aduse chiar și modele vechi de peste 70 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pasionaţii de masini de epocă şi-au dat întâlnire în weekend la Târgu Mureş. 50 de automobile retro au fost aduse de proprietarii lor la o expoziție de profil, organizată în aer liber.

Pentru vizitatori a fost un prilej excelent să admire modele rare, unele produse acum mai bine de 70-80 de ani.

Zecile de masini, atent lustruite, unele ajunse chiar la a treia tinerețe, au fost parcate în centrul orașului. La Retro-parada toamnei au fost aduse automobile de colecție unul și unul.

O limuzină produsa în urmă cu 84 de ani a atras toate privirile.

Leo, proprietar mașină: „Erau mașini pentru oameni înstăriți gen limuzină. Oamenii stăteau în spate, șoferul în față, în general stătea ori valetul care era înghesuit cu șoferul și ei stăteau în sapte, cam pentru lumizină a fost, pentru oameni înstăriți”.

Lângă cea mai bătrână mașină și-a găsit locul și cel mai lung automobil de la expoziție.

Adrian Constantin, proprietar mașină: „Avem niște mașini care trebuie plimbate și asta e un motiv bun să le scoatem și să ne bucurăm de ele. Anul acesta am venit cu un Lincoln continental din 1976. Un motor de 7 litri jumate, e relativ greu de controlat”.

Nici nu este de mirare, având în vedere ca are 7 metri lungime.

Laszlo Robert, organizator: „Oamenilor le place din ce în ce mai mult, își amintesc de copilărie. În România ,mașinile retro, de epocă, sunt cele care au cel puțin 30 de ani. Sunt atestate ca vehicule istorice”.

Expoziția a inclus și câteva modele rare, produse pe comandă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult