Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Este cel mai aglomerat weekend de până acum pe litoral. 180.000 de turiști își petrec vacanța la mare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este vârf de sezon pe litoral, iar vremea ține cu turiștii! Este cel mai aglomerat weekend de până acum, mai ales că mai sunt doar câteva zile până când se va sărbători Ziua Marinei.

180.000 de turiști își petrec vacanța în stațiuni și se bucură de soare și de marea caldă. Cele mai multe rezervări au fost făcute în Mamaia, Eforie, Neptun-Olimp și Costinești. Plaja din Eforie pare neîncăpătoare pentru turistii care își petrec vacanța acolo. Oamenii au venit cu cearșafurile până în buza mării. Pe plajă abia dacă mai găsești un șezlong liber, iar în apă turiștii stau umăr la umăr. 180.000 de turiști

Turistă: „Foarte multă lume, accesibile prețurile, cât de cât.”

Reporter: Vă place aglomerația?

Turistă: „Nu îmi place, dar așa s-a nimerit.”

Citește și
Cazino constanta
Povestea Cazinoului din Constanța. Detaliile neștiute despre clădirea emblematică de pe litoral

Reporter: Cum vă faceți loc pe plajă?

Turistă: „Dau cu coatele, le am ascuțite, ca oltenii.” Turist: „Sincer, îmi place aglomerația, simt că sunt în concediu. Se bucură lumea, se încarcă cu energie, nu îmi place solo așa.” Turistă: „Mie așa îmi place, alegeam altă stațiune dacă îmi displăcea faptul că e aglomerat, îmi plac oamenii, e frumos.” Turistă: „Așa trebuie, să ne simțim bine. De-aia avem concediu, să venim la mare.” Salvamarii au supravegheat permanent miile de oameni aflați în apă.

Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor Eforie: „Sunt salvamarii atenți, se patrulează cu jetskiurile pe linia geamandurile, să nu depăsească linia.” La amiază aglomerația s-a mutat la autoserviri. Cei mai mulți au comandat meniul zilei.

Alexandra Florea, manager autoservire: „La noi cel mai bine se vinde ciorba de burtă, la felul doi se vinde foarte mult șnițelul din piept de pui și cartofii prăjiți. Avem și meniul zilei, acesta costă 25 de lei. Conține supă de pui, o porție de cartofi țărănești, 3 carnăciori și castraveti murați.”

Reporter: Cam câte meniul zilei vindeți într-o zi?

Alexandra Florea, manager autoservire: „150-200, cam așa.” Cele mai aglomerate stațiuni în această perioadă sunt Mamaia, Eforie, Neptun Olimp și Costinești, iar cele mai multe rezervări s-au făcut la hotelurile de 3 și 4 stele.

Mihaela Clima, manager hotel Eforie: „Gradul de ocupare este de peste 90%. Mai sunt câteva camere disponibile, nu foarte multe, bineințeles. Ofertele sunt all inclusive. Așteptăm turiștii cu pachetele de vară, au distracție pe plajă, animație pentru copii, 3 mese, open bufet, acces la piscina interioară.” Săptămâna viitoare, când se sărbătorelte Ziua Marinei pe litoral, vor fi și mai mulți turiști. Așa că dacă vreți să ajungeți la mare, grăbiți-vă cu rezervarea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult