Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cros în Parcul Lumea Copiilor, în cadrul campaniei ''Totul pentru inima ta'', sâmbătă, 30 septembrie

La nivel mondial, bolile cardiovasculare ucid în fiecare an cei mai mulți oameni - 17,9 milioane.

În România, jumătate dintre decese sunt cauzate de aceste afecțiuni, iar ultimele statistici, ale Institutului Național de Sănătate Publică, realizate în 2021, arată că o persoană din patru se afla în evidenţa medicilor de familie cu o boală cardiovasculară.

Multe dintre aceste decese ar putea fi evitate, dacă sunt eliminați factori de risc precum fumatul, dieta necorespunzătoare și sedentarismul.

Pe de altă parte, bolile de inimă, precum hipertensiunea arterială și fibrilația atrială, sunt factori principali pentru producea accidentului vascular cerebral (AVC).

Pentru a atrage atenția asupra acestei situații, în contextul Zilei Mondiale a Inimii și în cadrul campaniei ''Totul pentru inima ta'', mâine, 30 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor sunt organizate o serie de activități de conștientizare și prevenție.

Crosuri pentru copii și adulți, miniconferințe despre tehnici de resuscitare de bază, miniconferințe despre un stil de viață sănătos, activități de "Screening" cardiovascular, activități de desenat pe asfalt pentru copii. Înscrierea la cros se poate face online sau la fața locului și este gratuită.

La eveniment vor participa și reprezentanții ALIA - Asociația pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral.

Locație – Parcul Lumea Copiilor, Bd Tineretului, Sector 4, București

Link de înscriere - AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult