Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cetățenii din Târgu Mureș, avertizați prin RO-Alert după ce un urs a fost văzut în oraș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un urs a stârnit panică într-un cartier din Târgu Mureș. Animalul s-a aventurat într-o zonă locuită de foarte multe familii cu copii mici - cel mai probabil în căutarea hranei.

A fugit, în cele din urmă, înapoi spre pădure, dar autoritățile au considerat că se impune emiterea unei avertizări prin sistemul RO-Alert. Mai ales că incidentul s-ar putea repeta oricând.

Alerta s-a dat de dimineaţa, în jurul orei zece. Un localnic a sunat la 112 și a anunțat că s-a trezit cu ursul în curte.

Cel mai probabil animalul a coborât din pădure după. Oamenii au intrat în panică, mai ales că în zonă sunt şi multe familii cu copii.

Mai există un factor care le dă insomnii: unii dintre ei cresc animale ori au stupi în curte, așa că ursul ar putea fi tentat să revină.

Citește și
alaska
Un avion a lovit un urs brun în timp ce ateriza pe un aeroport din Alaska

Cristian Virag, purtător de cuvânt ISU Mureş: "ISU Mureş a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei de tip RO-Alert. Recomandăm pe această cale populaţiei să ţină cont de informaţiile primite şi să evite zonele acestea."

Astfel de episoade s-ar putea repeta oricând, mai ales că vine iarna, iar sălbăticiunile nu găsesc așa multă hrană în păduri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult