Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să știi despre câinele pechinez, cea mai cunoscută rasă din lume. Nevoile și temperamentul acestor animale

Câinele pechinez, originar din China, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate rase de câini din lume. Acești câini sunt cunoscuți pentru personalitatea lor puternică și loialitatea față de stăpânii lor.

Dacă te gândești să adopți un pechinez, este esențial să înțelegi nevoile și temperamentul acestei rase pentru a-i oferi o viață fericită și sănătoasă.

Pechinezii își au originea în China și au o istorie de peste 2.000 de ani, fiind crescuți ca și câini de companie pentru familia imperială chineză.

Pechinezul este printre cele mai populare rase de câini din România. În trecut însă, acești câini erau considerați simboluri ale regalității și norocului și doar cei bogați și puternici aveau voie să îi dețină.

Această rasă are o constituție solidă și o față distinctivă, cu o „coamă” de păr în jurul gâtului, precum un leu, un piept lat și o coadă încovoiată. 

Citește și
caine salvat
Momentul în care un militar coboară într-un șantier inundat pentru a salva un câine | VIDEO

Ce trebuie să știi despre pechinez – temperament, personalitate și nevoi

Pechinezii sunt câini de talie mică care au, în general, un nivel scăzut energie și apreciază plimbările scurte și sesiunile de joacă. Se adaptează bine la viața în apartament și nu necesită o curte mare și nici o îngrijire specială.

Caracteristici

Durata lor de viață este de 12 până la 15 ani. Ei pot avea de la 7 până la 14 kilograme și o înălțime de aproximativ 15 până la 23 de centimetri.

Blana este lungă și densă, necesitând adesea îngrijire regulată pentru a preveni încâlcirea. 

Ei au personalități independente și asertive. În ciuda dimensiunii lor mici, au un caracter curajos și mândru.

Pot fi destul de rezervați cu străinii, dar de obicei sunt afectuoși cu membrii familiei lor. Deși sunt loiali și iubitori cu proprietarii lor, pot fi destul de încăpățânați și pot avea tendința de a fi teritoriali și protectori.

Sănătate

Din cauza botului scurt, Pechinezii sunt predispuși la sindromul brachicefalic, care poate cauza dificultăți ale respirației.

Ei pot suferi și de alte probleme de sănătate, cum ar fi probleme oculare, probleme articulare și probleme dentare.

Cu toate că sunt mici, acești câini au nevoie de exerciții regulate pentru a-și menține o greutate optimă. Plimbările scurte și sesiunile de joacă sunt de obicei suficiente pentru această rasă.

Instruirea unui pechinez poate fi o provocare din cauza naturii lor independente. Socializarea timpurie și metodele de instruire consistente, bazate pe recompense pozitive, sunt esențiale.

Pechinezii sunt încăpățânați

Pechinezii sunt câini foarte inteligenți, dar această inteligență este compensată de o minte independentă și de încăpățânare. Dresajul lor poate fi o provocare. Ei se consideră în controlul oricărei situații, așa că trebuie să-i convingi că tu ești în control și că ceea ce este în avantajul lor.

Ei nu răspund bine la antrenamentul aspru și nici la pedepse, și acest lucru poate să-i facă să devină defensivi și, eventual, să muște. Pentru că sunt foarte iubitori și afectuoși cu familia lor, dar rezervați, aproape sfioși față de străini, acest lucru îi face excelenți paznici - le place să latre când se apropie străini, deci pot fi gălăgioși.

Unii pechinezi au tendința să latre prea mult, deci este indicat să-i înveți de mici când să se oprească.

Pechinezul, deși este un câine mic, nu este o alegere bună pentru familiile cu copii foarte mici, care s-ar putea să-i trateze cu brutalitate fără să vrea. Acest câine nu va tolera să fie prins sau ciupit și nu va ezita să se apere, scrie dogtime.

Ar trebui să supraveghezi întotdeauna orice interacțiune între un pechinez și un copil de orice vârstă. De asemenea, ei nu se înțeleg întotdeauna bine cu alți câini. Preferă compania altor pechinezi și le poate lua mult timp să se obișnuiască cu alte animale din casă.

Cu o socializare corespunzătoare - expunere timpurie la multe persoane diferite, alte animale, priveliști, sunete și experiențe - însă, pot deveni cei mai buni prieteni ai altor câini și pisici.

Blana bogată a pechinezului necesită periar zilnic sau, după caz, săptămânal. 

Dacă ești în căutarea unui prieten devotat și iubitor care te va trata cu respect și demnitate și îi vei acorda același tratament, atunci pechinezul ar putea fi o rasă de luat în considerare.

Aspecte importante

Din cauza botului scurt, acești câini sforăie, unii destul de tare.

Ochii rotunzi și proeminenți ai pechinezului pot fi răniți destul de ușor.

Pechinezii au tendința să se îngrașe dacă li se dă prea multă hrană. 

Acești câini au tendința să latre mult. Rasa poate fi dificilă de învățat să-și facă nevoile afară. 

Pechinezii sunt câini devotați și loiali, cu o personalitate puternică. Ei nu se înțeleg prea bine cu alți câini și cu alți oameni în afară de stăpânul lor. Dacă sunt învățați de mici, ei pot trăi cu alte animale și pot fi blânzi atunci când întâlnesc străini.

Ei trebuie obișnuiți cu socializarea pentru a nu dezvolta probleme de comportament sau agresivitate.

Au nevoie de exerciții în fiecare zi, dar nu mai mult de o oră, pentru că pot obosi rapid. Vara, unii stăpâni preferă să îi tundă pentru ca aceștia să fie mai ușor de îngrijit. În restul anotimpurilor, blana trebuie periată zilnic.

Recompensele trebuie limitate, pentru că acestă rasă are tendința de a se îngrășa destul de ușor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult