Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape jumătate din bărbați cred că pot ateriza un avion în caz de urgență. Experții explică de ce e o iluzie

Un sondaj de opinie arată că aproape jumătate din bărbați cred că ar putea face o aterizare în siguranță dacă pilotul avionului ar deveni indisponibil. Specialiștii spun, însă, că aceasta este o așteptare greșită.  

Bărbații au, în general, tendința să considere că pot rezolva situații tehnice neprevăzute. Însă aterizarea unui avion în cazul în care pilotul nu-și mai poate continua activitatea e cu totul altceva. Și totuși, mulți cred că ar fi în stare să aducă cu bine un avion la sol în caz de urgență.

Pentru a ilustra această situație, un articol publicat de The Conversation pornește de la un scenariu ieșit din comun: te afli într-un avion și dintr-o dată vocea unei stewardese întrerupe liniștea cu următorul mesaj: „Doamnelor și domnilor, ambii piloți au devenit indisponibili. Există un pasager care ar putea ateriza acest avion cu ajutor de la turnul de control?".

Rezultatele unui sondaj de opinie publicat în ianuarie arată că aproape o treime din americani cred că ar putea ateriza în siguranță un avion de pasageri cu ajutorul unui controlor de trafic aerian. În rândurile bărbaților, încrederea crește la aproape 50%.

Se cunosc cazuri ale unor pasageri care au reușit aterizarea cu avionul când pilotul și-a pierdut cunoștința. Anul trecut, Darren Harrison a aterizat în Florida cu un avion bimotor, după ce pilotul a leșinat, fiind ghidat de un controlor de trafic aerian care din întâmplare era și instructor de zbor.

Citește și
munchen
FOTO | Munchen, paralizat din cauza ninsorilor abundente. 100 de români au rămas blocați într-un avion

Totuși, asemenea incidente tind să se petreacă în avioane mici, simple. Zborul cu un avion comercial mult mai mare și mai greu este cu totul altceva.

Citește mai multe pe spotmedia.ro. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult