Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amendă de 8.000 de lei pentru o femeie din Pitești. A parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie din Pitești, care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități în parcarea unui supermarket, a fost amendată cu o sumă considerabilă: 8.000 de lei.

Ar fi putut să plătească doar jumătate din această sumă, dar femeia, deși era vinovată, a făcut și scandal, așa că pe lângă sancțiunea inițială a mai primit trei.

Polițiștii au văzut-o pe femeie cand parca pe un loc destinat persoanelor cu handicap. I-au cerut să se legitimeze și să arate un document care să ateste faptul că are dreptul să parcheze acolo, dar femeia a refuzat și a început să facă scandal.

După această reacție, polițiștii i-au dat femeii patru sancțiuni, inclusiv pentru că nu a respectat normele de conviețuire socială și a refuzat să prezinte documentele. Putea fi și mai rău.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: "Reamintim faptul că parcarea altor mijloace de transport pe locurile special amenajate, semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap, se sancționează cu o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.”

Citește și
masini parcate marea britanie
Amendă de 2.800 de euro pentru șoferii care-și lasă mașinile pe stradă în timpul carantinei. Cum se poate evita

Polițiștii spun că nu este un caz singular: în parcările supermarketurilor o mulțime de șoferi își lasă mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pentru că sunt mai aproape de intrare.

Așa se face că, uneori, persoanele care ar avea dreptul să parcheze aproape de intrare, trebuie să parcurgă o distanță mai mare.

Femeia sancționată va putea contesta amenda în termen de 15 zile, dar are puține șanse de reușită, pentru că mașina sa a fost fotografiată pe locul de parcare ce nu i se cuvenea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult