Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Ce surprize îi așteaptă pe cititori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cluj-Napoca găzduiește în aceste zile Festivalul Internațional de Carte Transilvania, un eveniment cultural care aduce în același loc scriitori, edituri și cititori.

Anul acesta, cei 43 de expozanți au adus mii de titluri noi. Vizitatorii participă la lansări de carte și pot interacționa direct cu autori consacrați.

Piața Unirii din Cluj-Napoca a fost ocupată de corturi în care vizitatorii găsesc zeci de mii de cărți. Clienții nu s-au lăsat așteptați - seniori și copii deopotrivă.

Femeie: „Suntem la faza de benzi desenate. Citesc cam zilnic. Beletristică, psihologie. Cumpăr cărți odată la 2-3 luni”.

La festivalul de carte au venit și mulți tineri. Înconjurați de tehnologie, unii aleg să ia o pauză pe rețelele sociale pentru a se pierde în acțiunea unui roman. Bărbat: „Citesc Biserica singurătății. E o carte premiată pentru Nobelul de literatură în 1926. Foarte mișto”. Iar veteranii cititului pot da mărturie despre cât de frumoasă și utilă este obișnuința lecturii.

Citește și
Oktoberfest
A început cel mai așteptat festival al berii. Oktoberfest se va desfășura timp de două săptămâni în Munchen

Femeie: „Cititul te transpune în lumea cărților. Poți deveni orice personaj. Poți să te identifici cu unul sau mai mulți eroi din carte”. Cei care vin la festival se pot bucura de întâlniri cu autorii preferați, lansări de carte sau diverse activități care aduc voie bună. Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania: „Nu ne interesează cei care citesc. Ne interesează cei care nu obișnuiesc să o facă. Cred că am reușit să facem asta. Am văzut foarte mulți copii zilele acestea și cea mai mare bucurie e să-l vezi pe un copil cu o carte în brațe citind câteva rânduri sau o poveste”. Festivalul Internațional de Carte Transilvania a ajuns la o ediție aniversară, cea de-a 10-a. Iubitorii cărților se pot bucura de eveniment și duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult