Modifica setarile cookie
Toate categoriile

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor, tradiții și superstiții. Când e bine să faci farse în România

1 Aprilie - Ziua Păcălelilor, este însoţită de o serie de superstiţii, provenite din toate colţurile lumii.

Celebrarea Zilei Păcălelilor îşi are originile în Franţa, în secolul al XVI-lea, când a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie.

Vestea noului calendar s-a răspândit încet, iar cei care continuau să sărbătorească anul nou de 1 aprilie era consideraţi ”păcăliţii de 1 aprilie”.

În Franţa, ”1 Aprilie Ziua Păcălelilor” este numită Poisson d’Avril, adică “peştele de aprilie”, cu referire la un peşte tânăr, uşor de capturat. Francezii obişnuiesc să-şi păcălească prietenii lipindu-le pe spate un peşte de hârtie. În momentul în care cineva descoperă farsa, acesta trebuie să strige “Poisson d’Avril!”.

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 Aprilie Ziua Păcăleilor s-a răspândit în Anglia şi în Statele Unite. Toate farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului. Orice farsă făcută după această oră va aduce ghinion farsorului.

Citește și
1 aprilie ziua pacalelilor
ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE. Cele mai tari 10 farse din istorie facute de 1 aprilie

În România, păcălelile de 1 aprilie Zia Păcălelilor au început să fie practicate în secolul al XIX-lea. Tot la noi, se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.

Cei care nu răspund cu zâmbetul pe buze unei farse făcute vor fi urmăriţi de ghinion tot anul. Bărbaţii păcăliţi de o femeie frumoasă de Ziua Păcălelilor vor ajunge să o ia de nevastă, sau, dacă bărbatul este căsătorit, cei doi vor rămâne prieteni foarte buni.

Superstiţii de 1 Aprilie - Ziua Păcălelilor:

În regiunea Tirol, din Elveţia, un mănunchi de paie este îngropat de 1 Aprilie Ziua Păcălelilor, pentru ca recolta să fie bogată în sezonul următor.

-► Copiii născuţi de Ziua Păcălelilor vor fi norocoşi în afaceri, dar vor fi urmăriţi de ghinion la jocurile de noroc.

-► Îndrăgostiţii nu ar trebui să se căsătorească pe 1 Aprilie, pentru că mariajul nu va funcţiona ori pentru că femeia va fi “cocoşul” în familie.

-► Cel care nu va pune la cale o farsă de Ziua Păcălelilor va fi păcălit pentru tot restul anului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult