Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regizorul Silviu Purcărete, sărbătorit în Craiova. A primit premiul de excelență după 50 de ani de carieră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Regizorul Silviu Purcărete este sărbătorit în aceste zile la Craiova. Joi seară, a primit premiul de excelență pentru 50 de ani de activitate în teatru.

De altfel, toată săptămâna vor spectacole, proiecții de filme ori expoziții care marchează evenimentul. Premiul de excelență i-a fost înmânat marelui regizor de către ministrul Culturii.

După 50 de ani de carieră, Silviu Purcărete spune că toate spectacolele i-au rămas la suflet.

Silviu Purcărete, regizor: „Toate mi-au fost cât se poate de aproape de suflet. De la primul care a fost Piticul din grădina de vară, Ubu rex, Titus Andronicus, noaptea de la spartul târgului”

Evenimentul a fost sărbătorit alături de colegii din teatru.

Citește și
Silviu Purcarete
Scandal în teatrul românesc. Silviu Purcărete renunță la nominalizarea pentru cea mai bună regie la Premiile UNITER

Marius Manole, actor: „E un mare artist. E un om foarte relaxat care iubește actorii și care oferă confort actorilor"

Claudiu Bleonț, actor: „Pot spune despre Silviu Purcărete că el, cu lumina lui, sporește a lumii taină și tot ce e neînțeles sub ochii lui se schimbă în neînţelesuri și mai mari”

De altfel, toată săptămâna este dedicată marelui regizor la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova. Aseară, s-a pus în scenă „Gertrude”, piesă regizată chiar de Purcărete.

Vlad Drăgulescu, director artistic la TNCMS: „Am fost atât de norocoși încât să găsim cinci spectacole de teatru foarte diferite pentru că ne arată în acest fel și diversitatea geniului lui Silviu Purcărete și practic avem de la texte foarte vechi, dacă vorbim de textul de la Plugarul și Moartea și mergem până la texte contemporane”

„Săptămâna Purcărete” continuă până duminică, cu alte evenimente la Craiova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult