Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire uimitoare într-un cimitir vechi de 1500 de ani: ”Ei îi spun Vampirul din Lugnano”

Arheologii au descoperit rămășițele unui băiat de aproximativ 10 ani care a fost îngropat cu o piatră în gură, într-un cimitir italian din secolul al 5-lea.

Oamenii de știință sunt de părere că băiatul a fost îngropat în acest fel deoarece oamenii se temeau că se va transforma în vampir și va răspândi malaria printre ceilalți locuitori.

Potrivit Russia Today, aceste rămășițe au fost descoperite de arheologii de la Universitățile Arizona și Standford împreună cu specialiști din Italia.

”Nu am văzut niciodată așa ceva. Este extrem de straniu și bizar. Local, ei îi spun Vampirul din Lugnano”, a declarat arheologul american David Soren, care a coordonat săpăturile arheologice în acea zonă încă din anul 1987.

FOTO: Craniul copilului cu o piatră în gură

Citește și
malawi, vanatoare de vampiri
Poliţia din Malawi a arestat 140 de vânători de vampiri

Locul în care a fost găsit scheletul copilului este o fostă așezare romană, care a fost transformată în cimitir pentru bebeluși și copii, după o epidemie de malarie, în urma căreia au murit numeroși oameni.

Cimitirul se numește Necropola Copiilor, iar vârsta rămășițelor în cauză a fost determinată prin analiza dentară - fără să se cunoască, deocamdată, sexul copilului.

”Datorită vârstei copilului și a poziției sale unice, cu piatra în gură, reprezintă în acest moment o anomalie într-un cimitir care era deja anormal”, a spus și șeful operațiunilor de excavare, David Pickel.

El a mai precizat că această descoperire ar putea oferi detalii necunoscute până acum despr epidemia de malarie care a lovit această comunitate din Italia acum 1500 de ani, precum și informații despre felul în care au reacționat și s-au apărat oamenii la acea vreme.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult