6 persoane, bănuite că ar fi vampiri, au fost ucise în Malawi

19-10-2017 21:47


Peter Mutharika, președintele Malawi

Valul de atacuri din Malawi, împotriva persoanelor bănuite că ar fi vampiri, s-a extins asupra celui de-al doilea oraș ca mărime din țară: Blantyre

 

În Blantyre, două persoane și-au pierdut viața după ce au fost bănuite că ar fi vampiri, a declarat joi poliția.

Atacurile au început la mijlocul lunii septembrie, într-o țară considerată una dintre cele mai sărace din lume și unde credința în vrăjitorie este larg răspândită.

Șase persoane au murit deja în urma atacurilor.

În Blantyre joi, mai multe persoane "au incendiat un bărbat epileptic în vârstă de 22 de ani, iar un altul a fost lapidat, după ce au fost suspectați că ar fi vampiri", a declarat Ramsy Mushani, un purtător de cuvânt al poliției naționale.

Un reporter Reuters a asistat la primul incident, situat fiind la un punct de control al poliției pe un drum care duce la aeroportul orașului. Un membru al familiei a confirmat că omul a fost epileptic și că a fost omorât în ​​timp ce mergea acasă de la un spital din apropiere.

Președintele, Peter Mutharika, a vizitat zonele afectate de această problemă, încercând să prevină moartea unor oameni nevinovați.

Ambasada ONU și SUA au inclus pe lista neagră mai multe districte din Malawi, considerându-le zone periculoase pentru angajați și cetățeni. 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO