Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial. Curtea Constituţională a respins contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Președinție

Judecătorii Curții Constituţională au respins, luni, contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. 

La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei s-a aflat ”Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana IovanoviciŞoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.

Contestaţia vine după ce duminică, BEC a respins a doua candidatură la prezidenţiale depusă de Şoşoacă, în condiţiile în care o primă candidatură a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsa prin decizie definitivă a CCR, care a acceptat două cotestaţii vizând-o pe Şoşoacă.

În perioada următoare, CCR ar trebui să publice motivarea deciziei în urma căreia Diana Şoloacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni.

Tot luni, CCR a respins şi celelalte sesizări privind candidaturile lui Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.

Citește și
Diana Sosoaca
Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă: ”Trompeta rusească a lăudat legionarii”. Parchetul General s-a autosesizat

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult