Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor deschis la Baia. PSD susţine că vizată ar fi candidata PNL

Poliţiştii din comuna Baia au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Polițiștii au fost sesizaţi că unul dintre candidaţii la funcţia de primar al localităţii ar fi dat mită pentru ca să fie votat.

Conform PSD Tulcea, ar fi vorba de candidata PNL la funcţia de primar al localităţii, Liliana Marinescu.

Într-un comunicat transmis sâmbătă, PSD Tulcea solicită autorităţilor competente "să investigheze cu promptitudine şi rigurozitate aceste acuzaţii de mituire şi să ia măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral transparent şi echitabil".

"În dimineaţa zilei de sâmbătă, 8 iunie, ora 00:20, s-a depus la secţia de poliţie Baia un material audio-video prin care un cetăţean se lăuda că a fost mituit cu 1.000 de lei de candidata PNL Tulcea pentru funcţia de primar a comunei Baia, în schimbul votului său pentru alegerile locale de duminică, 9 iunie. Prin urmare, s-au dispus imediat audieri şi a fost deschis dosarul penal (...) pentru coruperea alegătorilor, fiind depusă plângere şi la DNA Bucureşti pentru infracţiuni electorale. Ne exprimăm îngrijorarea profundă faţă de aceste practici ilicite care subminează încrederea publicului în procesul electoral şi pun în pericol integritatea şi corectitudinea alegerilor", se arată în comunicatul PSD Tulcea.

Potrivit IPJ Tulcea, sesizarea a fost depusă vineri, în jurul orei 23:30, "de către o femeie de 47 de ani, având calitatea de candidat la Primăria comunei Baia".

Aceasta a sesizat că un alt candidat ar oferi sume de bani cetăţenilor din comună, în scopul influenţării acestora, a precizat IPJ Tulcea.

"Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor, pentru lămurirea stării de fapt şi a tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul", a transmis IPJ Tulcea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult