Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situaţie tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu acuză că îi lipsesc 280 de voturi dintr-o secţie. Intervenţie a jandarmilor

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a deplasat, luni seară, la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2, nemulţumit că de la o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi.

Şi Rareş Hopincă, câştigător al scrutinului potrivit rezultatelor parţiale, s-a dus la Biroul Electoral de sector pentru a supraveghea ce se întâmplă.

”Astăzi, 10 iunie 2024, la Biroul Electoral Sector 2, un candidat la Primăria Sectorului 2 a apelat 112, reclamând faptul că nu este lăsat să intre în incinta instituţiei, pentru a asista la numărarea voturilor. Jandarmii prezenţi la faţa locului au anunţat preşedintele Biroului Electoral de Sector, care a decis să permită accesul în interior tuturor candidaţilor prezenţi”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Sursa citată a precizat că susţinătorii unuia dintre candidaţi au solicitat şi permiterea accesului lor, însă preşedintele secţiei a refuzat această solicitare.

„Jandarmii le-au pus în vedere să respecte prevederile cadrului legal în vigoare, incidente climatului de ordine şi linişte publică. Totodată, reamintim dispoziţiile art. 3, alin. 2 din Hotărârea BEC nr. 154H/21.05.2024 potrivit cărora, alături de membrii şi de personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale ale secţiilor de votare, la operaţiunile de numărare a voturilor si de consemnare a rezultatelor votării pot asista candidaţi, persoane acreditate şi delegaţiile formaţiunilor politice şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale acreditaţi în condiţiile Hotărârii BEC nr. 163H/24.05.2024, care se aflau în incinta localului de vot atunci când votarea se declară încheiată”, au mai transmis jandarmii.

Citește și
Diana Șoșoacă
Principala concluzie după alegerile din 9 iunie. Analist: Rețelele sociale au contat. Așa se explică intrarea lui Șoșoacă

Radu Mihaiu a anunţat pe Facebook că deplasează la Biroul Electoral de Sector, nemulţumit că dintr-o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi.

El s-a dus la Biroul Electoral însoţit de câţiva apropiaţi şi susţinători, dar acelaşi lucru l-a făcut şi Rareş Hopincă.

Rareş Hopincă se situează pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 2, în urma alegerilor de duminică, actualul primar, Radu Mihaiu, aflându-se la mică distanţă în urma sa, relevă rezultatele parţiale ale scrutinului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult