Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A plecat să ducă pomană la biserică și i-a luat foc casa. Incendiul a avut loc în comuna Focuri, din cauza a două lumânări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi soți din județul Iași au fost loviți de necaz: un incendiu le-a distrus casa. Focul devastator a pornit de la două lumânări lăsate aprinse pe un pervaz.  

Din fericire, oamenii au scăpat cu viață, dar acum caută ajutor pentru refacerea locuinței.

Incendiul a avut loc în puterea nopții, în comuna Focuri. Proprietara, o femeie în vârstă de 72 de ani, gătise ca să ducă pomană la biserică și, cu gândul la pomenirea morților, a aprins două lumânări mici pe care le-a pus pe pervaz. A uitat însă de ele.

Cei doi soți s-au culcat liniștiți și abia spre dimineață proprietarul, în vârstă de 73 de ani, a văzut flăcările.

Imediat, bărbatul și-a scos nevasta din casă și a oprit alimentarea cu energie electrică. O femeie care trecea cu mașina prin fața casei a sunat la 112 pentru ajutor. Când au ajuns pompierii, flăcările cuprinseseră deja toată locuința.

Citește și
tren
Incendiu la locomotiva unui tren, în Prahova. Intervin pompierii

Viorica Sabasanu, proprietară: „Între flori am pus o farfurioară la geam, dar nu era prima dată. Ghinionul și păcatul. O farfurioară mică cu o lumânare din aia roșie. Soțul meu a simțit de la geamul lui flacăra. A văzut-o și a strigat `ieși afară că ardem, e incendiu la casa noastră`”.

Vasile Tăutu, pompier voluntar: „Era ca iadul. Flacăra extinsă. Am intervenit imediat. A fost norocul lor că a putut să o scoată și pe doamna afară, că altfel puteam să îi găsim carbonizați”.

Casa a fost distrusă în totalitate. Oamenii au apucat să scoată din locuință doar câteva lucruri și se adăpostesc acum la o rudă.

Impresionați de drama lor, oamenii cu suflet mare s-au organizat pe rețelele sociale și încearcă să-i ajute. Angajații primăriei au strâns 20.000 de lei pentru familia lovită de necaz. Joi, consilierii locali vor vota pentru alocarea unui ajutor de urgență.

Femeie: „O ajut că e sora mea. I-am luat să stea la mine de la nenorocirea asta. Trebuie să îi susțin moralul ca să trăiască”.

Marius Baban, viceprimar: „Avem joi ședința de consiliu și o să le propunem consilierilor să îi ajutăm să își refacă casă. S-a făcut o campanie și dorim să apelăm la toată lumea să ne ajute cât poate fiecare”.

Cei interesați să sprijine reconstrucția casei pot suna să facă donații la primăria din comuna Focuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult