Rezultate alegeri locale 2024 Cluj. Emil Boc, al șaselea mandat de primar. Cine va conduce CJ Cluj următorii 4 ani
Clujenii și-au ales primarul pentru următorii patru ani și președintele Consiliului Județean, precum și listele de consilieri locali și județeni. Rezultatele alegerilor locale în Cluj-Napoca și județul Cluj.
Zece politicieni s-au luptat pentru funcția de primar al Clujului, conform informațiilor publicate de Biroul Electoral Central, iar câștigătorul unui nou mandat de primar este tot Emil Boc, cel care conduce Cluj-Napoca de 20 de ani.
Cluj-Napoca este al doilea oraș ca populație din România și unul dintre cele mai importante pe plan economic.
Primăria Cluj-Napoca a fost câștigată de Emil Boc
La alegerile locale, Emil Boc a obținut al șaselea mandat în funcția de primar al Clujului, cu 45 la sută din voturi.
Vezi aici mesajul transmis de Emil Boc, după ce a obținut al șaselea mandat de primar în Cluj-Napoca.
Edilul are un record remarcabil, fiind cel mai longeviv primar al orașului. El a obținut mandate în 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 și acum 2024.
Rezultatele la primăria municipiului Cluj-Napoca, potrivit datelor parțiale.
Boc Emil42,55% (51.615)
I. Sărmaş29,37% (35.633)
Oláh Emese9,42% (11.429)
Băltăreţu Viorel5,83% (7.078)
Alții12,83% (15.559)
Pentru Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca s-au înscris următoarele partide: PSD, AUR, UDMR, PNL, S.O.S. România, PPUSL, Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei), REPER, PRM și candidatul independent Sorin-Virgil Vamoș.
Rezultate pentru președintele Consiliului Județean Cluj
În urma votului de duminică 9 iunie Alin Tișe a câștigat cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, cu un rezultat de 39,47%, potrviti datelor parțiale.
Pentru funcția de președinte al CJ Cluj au candidat șase persoane:
Alin Tișe (PNL) 39,47%
Alexandru Cordoș (PSD) 15,07%
Adrian Oros (Alianța Dreapta Unită – ADU) 16,77%
Csoma Botond (UDMR) 13,33%
Alții - 13,95%
Primăria Cluj-Napoca are cel mai mare buget din istorie pe 2024
Primăria Cluj-Napoca a anunțat că în acest an beneficiază de cel mai mare buget din istoria sa, cu o sumă care depășește pragul de 720 de milioane de euro. Creștere substanțială de 25,13% în comparație cu anul precedent este orientată în principal spre investiții.
Emil Boc a vorbit despre acest lucru în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat principalele proiecte de dezvoltare a municipiului pentru anul curent, dar și pentru perioada următoare.
Printre prioritățile majore ale acestui buget se numără investițiile în infrastructură, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea sustenabilă a orașului, cu accent pe aspectele verzi și digitale.
Emil Boc a subliniat că obiectivul este de a menține atractivitatea Clujului ca unul dintre cele mai dorite orașe din România în ceea ce privește calitatea vieții și să devină un punct de referință în Uniunea Europeană.
Edilul a vorbit despre rolul esențial al fondurilor europene și naționale în realizarea acestui buget.
Proiecte majore precum metroul, centura metropolitană și alte inițiative finanțate din surse externe au o pondere semnificativă în cheltuielile bugetului local.
Pe lângă proiectele de infrastructură, municipiul Cluj-Napoca se va concentra și pe alte inițiative importante, cum ar fi Spitalul Regional de Urgență, introducerea a 18 autobuze electrice noi și reabilitarea termică a 16 blocuri.