Solutie disperata pentru a-l opri pe Donald Trump. "Ar fi un dezastru sa obtina nominalizarea partidului"

Dată publicare: 25-04-2016 12:12
Dată actualizare: 28-04-2016 07:10


Donald Trump

 Republicanii americani Ted Cruz si John Kasich si-au lasat deoparte rivalitatea pentru a-si spori sansele de a-l opri pe nonconformistul populist Donald Trump sa obtina nominalizarea Partidului Republican in cursa pentru Casa Alba, relateaza DPA.

 "Ar fi un dezastru pentru republicani" ca Donald Trump sa obtina nominalizarea partidului pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, a transmis duminica echipa de campanie a lui Cruz. "A-l avea pe el ca nominalizat ar arunca partidul inapoi cu o generatie", a mai precizat sursa citata.

Kaisch a convenit ca nu va face campanie in Indiana, in timp ce Cruz nu va face campanie in Oregon si New Mexico, votul in aceste state fiind programat a avea loc in urmatoarele doua luni.

Acest lucru va permite fiecaruia dintre cei doi sa isi concentreze campania care a mai ramas pe combaterea lui Trump, fiind impulsionati de resursele realocate din campaniile anulate in celelalte state.

Donald Trump a scris pe Twitter ca aceasta alianta este un act de 'disperare'.

"Ted si Kasich sunt matematic morti si complet disperati. Donatorii lor si grupurile speciale de interese nu sunt multumiti de ei. Trist!", a postat el pe Twitter.

Atat Kasich, cat si Cruz sunt departe de cei 1.237 de delegati necesari pentru a obtine nominalizarea la Conventia Partidului Republican in iunie.

Unindu-si fortele, cei doi candidati spera sa il opreasca pe Donald Trump din a obtine acest prag, ceea ce ar duce la o conventie deschisa, in care persoana nominalizata nu este stabilita decat la sfarsitul procedurii.

In acest scenariu, unii delegati nu vor mai fi legati de rezultatele din alegerile primare, fiind liberi sa aleaga un nou candidat la conventie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO