La "Noaptea alegerilor" din Bucuresti s-au strans peste 600 de invitati. Ce personalitati au participat la scrutinul simbolic

Dată publicare: 09-11-2016 13:22
Dată actualizare: 12-11-2016 00:22


Au fost emotii mari marti noaptea si la Bucuresti, la "Noaptea alegerilor"- eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite.

Ambasadorul Hans Klemm, alaturi de alti oficiali americani si de numerosi romani au asteptat cu sufletul la gura rezultatele de peste ocean.

Anuntarea primelor rezultate i-a gasit pe multi americani din Bucuresti impreuna la evenimentul organizat de Ambasada Statelor Unite. Ambasadorul Hans Klemm nu a ezitat sa-si exprime temerile legate de aceasta perioada tensionata.

Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti: "Aceste alegeri au aratat ca in societatea americana exista niste discrepante foarte mari din punct de vedere economic, rasial. Educatia a devenit foarte importanta."

Cei 600 de invitati, oficiali americani si romani, studenti si artisti, au facut noapte alba ca sa fie la curent cu rezultatele de peste ocean.

Atmosfera a fost animata de trupa Fortelor Aeriene ale armatei americane. Printre invitati s-au numarat si sportivi ai lotului olimpic al Americii la rugby.

Sportivi: "Mi-am pus insigna cu Trump pentru ca sunt un adept al valorilor republicane. Dar nu am votat cu Donald Trump."

Americanca: "Nu am niciun favorit. Am ales sa nu votez anul acesta pentru ca nu-mi place niciun candidat. Dar cineva trebuie sa castige si presupun ca va fi ea, Hillary Clinton."

La "noaptea alegerilor" de la Bucuresti au participat si oficialitati din Romania:

Cristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului: "Intamplarea face ca am si cunoscut-o pe doamna Hillary Clinton, acum multi ani. Perspectiva de a avea o femeie in functia de presedinte este o victorie."

Ana Birchall, avocat: "Am avut onoarea sa o intalnesc de multe ori sa va pot spune ca este difera de cum pare. In realitate este o persoana mult mai calda."

Cei prezenti au avut parte si de surprize din partea organizatorilor: teste fulger despre diversi presedinti americani, dar si un scrutin simbolic.

Fie ca sunt cetateni americani fie ca sunt romani, invitatii Ambasadei SUA la Bucuresti au avut ocazia sa-si voteze si ei favoritul, ce-i drept intr-un scrutin simbolic.

Asadar, la Bucuresti cea care a castigat a fost Hillary Clinton cu un numar de voturi mai mare de trei ori decat Donald Trump.

Miercuri, iata insa ca previziunile celor reuniti la Bucuresti nu s-au adeverit.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO