Alerta de securitate in SUA: statele care ar putea fi tinta unor atentate teroriste in ziua alegerilor pentru Casa Alba

Dată publicare: 05-11-2016 12:11
Dată actualizare: 08-11-2016 06:59


Hillary Clinton Donald Trump

Serviciile de informatii americane avertizeaza cu privire la posibile atacuri teroriste care s-ar putea produce in SUA, luni si marti, in ziua alegerilor din SUA.

Oficiali ai serviciilor de informatii americane au avertizat autoritatile locale din statele New York, Texas si Virginia in legatura cu atacuri ale Al Qaida ce s-ar putea produce luni, in preziua alegerilor prezidentiale ale SUA, a relatat vineri postul CBS News, citand surse sub rezerva anonimatului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit CBS, nu au fost indicate locurile ce ar putea fi vizate, insa oficiali ai serviciilor de informatii au alertat fortele comune antiteroriste despre posibila amenintare.

'FBI, lucrand impreuna cu omologii nostri federali, de la nivelul statelor si local, pune in comun si evalueaza zilnic informatiile si va continua sa colaboreze indeaproape cu partenerii din fortele de ordine si din comunitatea de informatii pentru a identifica si dejuca orice amenintare potentiala pentru siguranta publica', a declarat pentru CBS un responsabil de rang inalt al Biroului Federal de Investigatii.

Riscul unor ciocniri violente este in crestere intr-o cursa prezidentiala deja foarte virulenta intre democrata Hillary Clinton si candidatul republicanilor, Donald Trump. Acestui risc i se adauga amenintarea atacurilor cibernetice si temerile ca Rusia sau alti actori statali ar putea raspandi dezinformari politice online, remarca agentia britanica.

In timp ce autoritatile federale si de la nivelul statelor intensifica masurile de protectie impotriva eventualelor atacuri electronice asupra sistemelor de votare inaintea zilei alegerilor, alte oficialitati iau masuri suplimentare de prevenire a oricaror tulburari civile sau violente.

Autoritati locale din statele Ohio, Pennsylvania, Arizona, Wisconsin si Florida au declarat insa pentru Reuters ca nu suplimenteaza personalul fortelor de ordine sau resursele peste nivelurile 2012.


Alegerile pentru Casa Alba din acest an ar putea "schimba cursul istoriei"

Candidata democrata, in varsta de 69 de ani, nu inceteaza sa repete ca aceste alegeri 'sunt cele mai importante' din viata americanilor. Sustinuta de un Barack Obama in mare forma, Clinton, care ar putea deveni prima femeie devenita presedinte ale SUA, reaminteste cu fiecare ocazie de afirmatiile misogine facute de Donald Trump, cerandu-le alegatorilor sa-si imagineze o America ce l-ar avea drept model pe candidatul republican.

''Cea mai buna modalitate de a respinge intoleranta, hartuirea, discursul bazat pe ura si discriminarea este de a bate recordul de participare din istoria Statelor Unite'', a spus ea joi seara la Raleigh, statul Carolina de Nord.

Presedintele in exercitiu a adoptat acelasi mesaj apocaliptic, afirmand ca alegerile ar putea schimba 'cursul istoriei'. ''Toate progresele pe care le-am facut ar putea fi aruncate pe fereastra daca nu castigam aceste alegeri. (Donald Trump) este o persoana care ar aduce pagube democratiei noastre'', a subliniat Barack Obama, intr-un discurs rostit la Jacksonville, statul Florida.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO