Agenti de paza, ospatari, instalatori, bucatari, menajere - candidati la Consiliul General
Casnice, mecanici, instalatori, someri, soferi, agenti de paza, ospatari, un instructor de fitness, o coafeza, un barman, un bucatar, o menajera, un maseur, o croitoreasa se numara intre candidatii pentru un loc in Consiliul General Bucuresti.
Daca pe listele propuse de competitorii electorali pentru Consiliul General cea mai mare parte dintre candidati au studii superioare, fiind profesori, economisti, juristi sau ingineri, printre acestia se numara si candidati cu studii medii, cum ar fi zidari, tamplari, lacatusi, electricieni, sudori si secretare, care vor sa decida pentru soarta Capitalei in urmatorii patru ani.
Astfel, Partidul Social Democrat al Muncitorilor propune drept candidati, alaturi de un muzician, doi jurnalisti, pensionari, mai multi studenti si un cameraman, un maistru de instalatii, un maistru electro-mecanic, un prelucrator prin aschiere, un reglor, un muncitor, un mecanic auto, un lacatus mecanic, scrie Mediafax.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vor ca, din partea acestui partid, sa contribuie cu experienta proprie, la bunul mers al administratiei municipiului sase soferi, un tamplar, un un zidar, un bucatar, un ospatar, dar si coafeza si o femeie "de profesie casnica".
PRM propune, printre candidatii sai, un biolog, un artist liric, medic veterinar si un regizor de montaj, precum si o casnica de profesie inginer, un pensionar de profesie maistru sculer si un mecanic de locomotiva.
Sperand ca vor fi omul potrivit la locul potrivit in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, mai candideaza un paznic, de profesie lacatus mecanic, un instructor de fitness, avand ca profesie de baza cea de tipograf, si un inginer care declara la rubrica "ocupatie" ca este presedinte al unei asociatii de proprietari.
Pentru cele 55 de locuri in CGMB, PDL a inregistrat o lista cu 69 de candidati, dintre care 24 sunt directori. Listele cuprind mai multi administratori, manageri si consilieri, un politolog si un conferentiar universitar, dar si un electrician si un maistru constructor fara ocupatie.
Alaturi de un profesor doctor inginer, un inginer diplomat, un sef care de productie, un medic rezident si un silvicultor, mai vor sa decida, din partea UNPR, in toate problemele de interes local ale orasului Bucuresti, un asistent medical, un merceolog, un sofer, un candidat fara ocupatie, de profesor inginer si jurist, un tehnician, un tehnoredactor fara ocupatie si un mecanic pentru motoare de avioane.
Sperand sa gaseasca locul potrivit in slujba cetatenilor Municipiului Bucuresti, candideaza, de asemenea, un functionar administrativ, de profesie instalator tehnico-sanitare, un profesor de educatie fizica si sport avand ocupatia de administrator si un mecanic auto care este sef de departament.
USL are drept candidati pentru acest consiliu un conferentiar universitar, un conferentiar universitar doctor, un decan, un profesor universitar, un doctor inginer, un medic primar si unul veterinar, un jurnalist, un functionar public si un absolvent de stiinte politice, someri si un profesor de desen avand ocupatia de manager.
PNTCD doreste ca reprezentanti in consiliu un regizor, trei artisti plastici, un dentist, un fizician, un biolog, un geolog, un fotoreporter si doi jurnalisti, un inginer casnica, un electrician si un electro-mecanic pensionar.
Unsprezece soferi, candidand din partea Partidului National Democrat Crestin, doresc sa fie consilieri generali, alaturi de doi motostivuitoristi, doi mecanici, un electrician, un sudor, un tinichigiu, un mecanic auto, o casiera, un marochiner, un curier si un politist pensionar.
Din 51 de candidati ai Partidului Ecologist Roman, opt sunt administratori, pe liste figurand mai multi pensionari, un fotoreporter, un sofer si un asistent medical. In competitia pentru consiliul care va asigura cadrul necesar pentru furnizarea in Bucuresti a serviciilor publice de interes local privind educatia, serviciile sociale, sanatatea, cultura, ordinea publica si situatiile de urgenta, Partidul Verde intra, printre altii, cu un economist si un metrolog care in prezent sunt femei casnice, trei soferi, trei instalatori, doi strungari, un electrician, un sudor, un constructor si un lucrator comercial someri, un barman si o vanzatoare.
Forta Civica a ales sa puna pe lista de candidati sase operatori, dintre care cinci de profesie biolog, doi soferi, trei someri, de profesie inginer, topograf, respectiv functionar public, un violonist si un casier, amandoi pensionari, un casier de profesie informatician, un cercetator stiintific, dar si un agent de paza, un tamplar si o secretara.
Din partea Partidul Alianta Socialista, vor sa obtina un mandat de consilier general un conferentiar universitar, un lector si un profesor universitar, dar si un agent de paza, un matriter, un sofer interventie, un strungar pensionar, un maistru mecanic, un preparator produse din carne, un confectioner incaltaminte, un vopsitor, un croitor si un patiser. Pe buletinele de vot, din partea acestui partid, vor mai fi inscrisi si un bobinator care lucreaza ca menajera si un insotitor de zbor de profesie de filolog.
Partidul Uniunea Ecologista din Romania si-a ales drept candidati un pictor, un geograf, un analist politic, un ofiter maritim, un lector universitar, un jurnalist, pe lista pentru CGMB mai putand fi regasiti trei someri - un economist, un inspector Sanepid si un sofer -, mai multi pensionari, un presedinte de sindicat si un "team leader".
Mai vor sa isi aduca contributia la bunul mers al urbei un merceolog, un sofer, un stilist, doi casieri, o secretara, un sofer de profesie tinichigiu, un agent de paza de profesie mecanic, un impresar artistic, un mecanic, un sculer matriter, un montator PVC si doi ospatari.
Sase soferi, un gestionar, un inginer fara ocupatie, un maistru, o secretara, un recuziter sef, un maseur si o croitoreasa vor sa faca parte din administratia locala a Municipiului, din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, langa un fizian, un cadru universitar, doi actori, un doctor in geopolitica si un realizator TV.
Partidul Socialist Roman propune alegatorilor, alaturi de alti candidati, doi soferi de profesie psiholog, un sef de service auto si un inginer somer. Un casier volant si un sofer de TIR sunt doi dintre candidatii Partidul Popular pentru functia de consilier general. Din partea Partidului Popular si al Protectiei Sociale si-au depus candidatura un numar de paisprezece pensionari, un regizor, o casnica de profesie jurist, un mecanic, un sudor si un lacatus mecanic.
Consiliul local are, potrivit Legii 215/2001 a administratiei publice locale, initiativa si hotaraste in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.
Consiliul local are atributii in organizarea si functionarea aparatului de specialitate al primarului, al institutiilor si serviciilor publice de interes local si al societatilor comerciale si regiilor autonome de interes local, in dezvoltarea economico-sociala a municipiului, in administrarea domeniului public si privat al orasului, precum si in gestionarea serviciilor furnizate catre cetateni.
Potrivit legii, CGMB aproba, la propunerea primarului, bugetul local, virarile de credite, modul de utilizare a rezervei bugetare, contractarea si/sau garantarea imprumuturilor, precum si contractarea de datorie publica locala prin emisiuni de titluri de valoare, stabileste si aproba impozitele si taxele locale.
Printre atributiile CGMB se mai numara aprobarea, la propunerea primarului, a documentatiilor tehnico-economice pentru lucrarile de investitii de interes local, aproba strategiile privind dezvoltarea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale, asigura realizarea lucrarilor.
Membrii CGMB hotarasc darea in administrare, concesionarea sau inchirierea bunurilor proprietate publica ale municipiului, aproba documentatiile de amenajare a teritoriului si urbanism ale localitatilor, atribuie sau schimba denumiri de strazi, de piete si de obiective de interes public local. In exercitarea atributiilor, consiliul local asigura cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind educatia, serviciile sociale, sanatatea, cultura, ordinea publica, situatiile de urgenta, protectia si refacerea mediului, dezvoltarea urbana, drumurile publice, serviciile comunitare de utilitate publica: alimentare cu apa, gaz natural, canalizare, salubrizare, energie termica, iluminat public si transport public local.