Doua saptamani pana la alegerile pentru Parlamentul European. Cine sunt favoritii europeni in sondaje
Cu mai bine de doua saptamani inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, conservatorii si socialistii sunt la egalitate in sondaje.
Cu mai bine de doua saptamani inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, conservatorii si socialistii sunt la egalitate in sondaje, extremistii isi anticipeaza un succes categoric, iar expertii considera posibil un impas in cursa pentru presedintia Comisiei Europene.
Conservatorii si socialistii sunt la egalitate in sondaje
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Conservatorii si socialistii se afla in continuare la egalitate in seondajele de opinie, arata rezultatele unui sondaj realizat de Instititutul TNT pe tema alegerilor pentru Parlamentul European. Potrivit sondajului, Partidul Popular European (PPE) este creditat cu 215 mandate din cele 751 ale Parlamentului European, in timp ce socialistii ar obtine 205 locuri in Legislativul european.
Cu mult in urma celor doua formatiuni, liberalii si stanga radicala isi disputa locul trei cu 58, respectiv 50 de mandate. Sondajul nu a luat in calcul eventual formare a unui grup de extrema-dreapta intre Frontul National francez, PVV olandez si FPÖ austriac, dar subliniaza ca populistii ar putea obtine cel putin 106 locuri in Parlamentul European.
Pe de alta parte, un sondaj Viavoice publicat luni de cotidianul francez de stanga Liberation arata ca sase francezi din zece se opun iesirii Frantei din UE sau din zona euro, dar aproape doua treimi doresc ca UE sa-si indrepte atentia asupra anumitor tari. Uniunea Europeana inseamna "ceva negativ" pentru 49 la suta dintre persoanele intervievate si "pozitiv" pentru 45 la suta dintre participantii la sondaj.
Cititi si: Alegeri europarlamentare: ce vor vota de fapt romanii. INFOGRAFIC INTERACTIV
Visul lui Marine Le Pen
"Cred ca vom abtine intre 15 si 20 de eurodeputati si vom forma un grup in Parlamentul European. Voi organiza un grup, pentru a combate diferentele ingrozitoare din Uniunea Europeana impreuna cu alte formatiuni, dintre care unele se afla in fruntea sondajelor in tarile lor", a afirmat presedintele Frontului National francez, Marine Le Pen, intr-un interviu pentru postul de radio francez. Frontul National are doar trei deputati in actualul Parlament European.
Niciunul dintre candidatii aflati in cursa pentru presedintia Comisiei Europene nu va reusi sa-si asigure majoritatea in Parlamentul European in urma alegerilor, iar sefii de stat si de Guvern din UE vor desemna un candidat de compromis, anticipeaza Jose Ignacio Torreblanca, directorul biroului spaniol al Consiliului European pentru Relatii Externe. Presedintele Eurogrup, Jeroen Djisselbloem, s-a declarat, luni, onorat de faptul ca numele sau este evocat in acest scenariu, dar a declarat ca nu se afla in cursa pentru acest plan B.
Sursa: Mediafax
Etichete: alegeri, parlamentul european, alegeri europarlamentare,
Dată publicare:
07-05-2014 10:58