Ministerul Sanatatii recomanda: Evitati imbratisarile si sarutul pe obraz
Iar de plecat in strainatate, plecati doar daca este absolut necesar, ne sfatuiesc reprezentantii Ministerului Sanatatii.
Au adus apoi vorba si despre vaccinarea impotriva gripei noi, care va incepe la sfarsitul lunii, si care este recomandata dar nu obligatorie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copii cu varste intre 6 luni si 6 ani vor fi vaccinati cu un vaccin adus din strainatate. 500 000 de doze de Pandemrix vor fi cumparate de Ministerul Sanatatii. Vaccinul este unul dintre cele trei avizate de Agentia Europeana a Medicamentului. Ca in cazul oricarui vaccin, pana la obtinerea protectiei si crearea anticorpilor, trec doua saptamani.
In Germania, acest vaccin, Pandemrix, a declansat controverse, dupa ce nemtii au refuzat imunizarea pentru ca ar contine elemente ce amplifica efectele vaccinului si pot genera reactii adverse. Citeste mai multe despre controversele create de vaccinul impotriva gripei noi.
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, procesul de producere a unui vaccin dureaza intre 5 si 6 luni.
Astfel, in prima luna, in cazul vaccinului pandemic, tulpina AH1N1 izolata in California a fost trimisa producatorilor de vaccinuri. In a doua luna este stabilita banca ce va contine tulpinile cu care vor lucra cercetatorii si asigurate conditiile tehnice pentru testarea virusului.
In a treia luna, tulpina virala este inoculata pe oua incubate si si apoi urmeaza cultivarea acesteia, analizarea si testele de sterilitate. In luna a patra a procesului de productie, serul este introdus in recipiente speciale tip fiole si urmeaza o prima etapa de testarea sigurantei, prima data pe animale.
In cazul celor de la Cantacuzino, testarea s-a facut pe dihori, animale considerate mai sensibile ca omul la gripa. Urmeaza apoi testele clinice pe oameni. In luna cincea, autoritatile din domeniul medicamentului analizeaza produsul si elibereaza autorizatia de punere pe piata. Mai apoi vaccinul poate fi inoculat populatiei.
Agentia Europeana a Medicamentului a precizat ca vaccinul care se vinde in farmaciile din Ungaria nu are acceptul ei. Asa ca cine il cumpara si il foloseste o face pe riscul lui.
Sursa: Pro TV
Etichete: ah1n1, gripa porcina, gripa noua, vaccin gripa noua,
Dată publicare:
06-11-2009 00:00