Atentie la capuse! Transmit o boala cu simptome ca ale gripei de sezon

Ultima actualizare: 24-10-2012 21:44

"Lyme" sau "boala cu o mie de fete" ne este transmisa prin muscatura de capusa. In ultimii 10 ani, medicii au identificat peste 8.000 de romani afectati si sustin ca numarul lor ar putea fi mult mai mare.

Asta pentru ca semnele bolii pot pacali usor si diagnosticul corect vine abia dupa ani cand apar si complicatii dintre cele mai severe.

"Lyme" este o boala infectioasa produsa de bacteria Borrelia Burgdorgferi si transmisa prin muscatura de capuse. Bacteria intra in celule si se cantoneaza in tesuturile slab irigate unde celulele albe si oxigenul ajung cu greutate. Iritatiile si petele pe piele nu se vad imediat. De fapt, maladia seamana in primele 3 zile cu o gripa.

Medicii spun ca pacientii care descopera boala intr-un stadiu avansat raman cu sechele, dar pot tine totul sub control prin dieta, sport si tratament cu antibiotice.

Acum, in Romania 8500 de oameni sufera acum de maladia Lyme,dar numarul este in crestere.

Medicii spun ca este foarte posibil ca o parte dintre pacienti sa fi contactat boala in Europa, Canada si America. Aici numarul imbolnavirilor a ajuns la cateva sute de mii.

Medicii veterinari spun ca vor incepe un program de screening national si vor dezinfecta parcurile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO