(P) Cum să faci ca geaca de iarnă să ți se potrivească perfect

geaca

Atunci când alegi o haină de iarnă, este esențial să găsești o croială care să maximizeze căldura și confortul. Știi cum ar trebui să ți se potrivească o haină de iarnă? Folosește acest ghid pentru a găsi forma perfectă.

Geaca de iarnă perfectă pentru tine

Ploaia, zăpada și temperaturile scăzute sunt mult mai suportabile atunci când ai haina potrivită. O geacă de iarnă călduroasă și bine croită poate transforma drumul rece spre serviciu într-o aventură plăcută și poți începe chiar să privești partea bună a lunilor reci. 

În zilele reci, haina de iarnă trebuie să îți facă treaba zi de zi și să te protejeze de orice vreme. O geacă de înaltă calitate, confecționată din materiale tehnice, îți va oferi mai multă izolație și va dura mai mult. Cu toate acestea, chiar și cea mai bună haină de iarnă trebuie să se potrivească corect pentru a te menține confortabil. Geci damă prea mici – sau prea mari – te pot lăsa neprotejată atunci când vine vremea rece. Dar de unde știi care este mărimea unei geci damă potrivită pentru tine? Folosește acest ghid rapid despre cum ar trebui să ți se potrivească o geacă de iarnă și vei avea acel sentiment de confort de fiecare dată când te îmbraci pentru o ieșire.

Geci damă termice

Citește și
Kim
VIDEO.Cel mai nou clip de propagandă din Coreea de Nord. Kim Jong-un, cu geacă de piele și ochelari de soare, ca în „Top Gun”
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Când se instalează frigul, o geacă cu design izolator din puf sau umplutură sintetică oferă căldură suplimentară exact acolo unde ai nevoie. Umplutura reține aerul între straturile matlasate ale gecii, care se încălzește pentru a te menține caldă fără a adăuga greutate suplimentară. 

Atunci când cumperi o geacă de puf online, trebuie să aștepți o anumită perioadă de timp pentru ca aceasta să își recapete volumul. Și tocmai acest volum, sau volumul de izolație, este cel care captează și încălzește aerul pentru a te izola de frig. Atunci când o geacă nouă de puf a fost pliată sub presiune pentru o perioadă lungă de timp, aceasta trebuie aerisită și scuturată timp de câteva zile pentru a o face din nou potrivită și caldă. Când îți scoți noua geacă din ambalaj, scutur-o ușor și atârn-o undeva unde să poată respira. 

Cum ar trebui să se potrivească o geacă termică

La fel ca în cazul oricărui alt articol de îmbrăcăminte călduroasă, poți maximiza confortul dacă geaca termică este croită corect. Deși gecile matlasate sunt ușoare, este normal ca acestea să fie puțin mai groase decât un hanorac. Dacă geaca de puf este prea mică, nu va fi suficient spațiu pentru ca aerul să circule prin umplutură. Dar dacă îți cumperi o haină prea mare, în loc de mici buzunare de aer care se încălzesc rapid, vei avea goluri mari de aerisire prin care frigul se poate infiltra cu ușurință. 

Pe măsură ce trecem de la decembrie friguros la ianuarie friguros, există șanse să porți un alt articol de îmbrăcăminte călduroasă sub jachetă. Ar trebui să încerci noua geacă peste un tricou sau pulover damă pe care îl porți mereu pentru a te asigura că este confortabilă și că te poți mișca liber. În acest fel, te asiguri că aerul cald poate circula prin geacă și pulover în zilele în care ai nevoie de un plus de căldură.

Lungimea gecii

Paltoanele mai lungi și parka oferă mai multă protecție în jurul picioarelor și șoldurilor, în timp ce hainele mai scurte facilitează deplasarea. Pentru a verifica lungimea unei geci damă de iarnă, îmbrac-o și închide fermoarul din față. Ridică brațele deasupra capului și întinde trunchiul pentru a vedea unde este lungimea. O geacă care ajunge mai sus de talie este probabil să fie prea scurtă și poate lăsa zona burții descoperită. Dacă partea din față a gecii se umflă atunci când ridici brațele, probabil că este prea mare.

Privește cu atenție cum se așază pe umeri atunci când ridici brațele. Dacă umerii sunt prea înguști, jacheta se va ridica și mai mult.

Mânecile

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici lungimea mânecilor. Îmbracă-ți haina de iarnă, cu geaca încheiată la nasturi și ridică brațele drept în fața ta. Cu o croială perfectă, manșetele ar trebui să ajungă chiar la baza mâinilor. Dacă încheieturile mâinilor sunt expuse, mânecile sunt prea scurte, dar dacă mâinile sunt ascunse de manșete, sunt prea lungi.

Prea mic? Prea mare?

Cum știi dacă o geacă este prea mică? Stai în fața unei oglinzi și caută detaliile care indică o croială greșită. Dacă mânecile nu acoperă încheieturile mâinilor și partea de jos a hainei se ridică, haina este prea mică. Dacă mânecile trec de degetul mare și umerii sunt mult mai largi decât spatele tău, haina este prea mare.

Dimensiunea perfectă

Atunci când știi la ce să fii atentă, poți alege cu încredere dimensiunea potrivită pentru tine. Mânecile ar trebui să fie suficient de lungi pentru a acoperi încheieturile mâinilor, iar umerii ar trebui să fie suficient de largi pentru a te îmbrățișa confortabil, chiar și cu o haină suplimentară pe dedesubt. Partea din spate a unei geci de damă trebuie să se muleze ușor pe curbura spatelui tău. În cazul în care corpul hainei pare lipsit de formă și larg, este posibil să fie prea mare.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Hainele pe care le poartă Zelenski costă 110 euro. În comparație, doar geaca lui Putin e 12.000 de euro
Hainele pe care le poartă Zelenski costă 110 euro. În comparație, doar geaca lui Putin e 12.000 de euro

Hainele și pantofii lui Zelenski costă aproximativ 110 euro, adică undeva la 550 de lei. În comparație, doar geaca purtată de Putin în fața a zeci de mii de ruși la Moscova valorează peste 12.000 de euro.  

VIDEO.Cel mai nou clip de propagandă din Coreea de Nord. Kim Jong-un, cu geacă de piele și ochelari de soare, ca în „Top Gun”
VIDEO.Cel mai nou clip de propagandă din Coreea de Nord. Kim Jong-un, cu geacă de piele și ochelari de soare, ca în „Top Gun”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un apare în geacă strălucitoare de piele şi ochelari de soare de aviator în filmul de la ultima lansare de rachetă a Phenianului, realizat în stil hollywoodian, relatează vineri agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Patronul companiei Loro Piana:
Patronul companiei Loro Piana: "Ruşinaţi de faptul că geaca noastră de 12.000 de euro a fost purtată de Putin”

Imaginea lui Vladimir Putin care a vorbit în faţa naţiunii, îmbrăcat cu o geacă marca Loro Piana, "este o chestiune care provoacă o situaţie neplăcută din punct de vedere uman", a comentat, întrebat de La Reppublica, antreprenorul Pier Luigi Loro Piana.

Cât costă geacă de lux purtată de Putin în timpul discursului de vineri. Valorează mai mult decât salariul minim pe 2 ani
Cât costă geacă de lux purtată de Putin în timpul discursului de vineri. Valorează mai mult decât salariul minim pe 2 ani

Președintele rus Vladimir Putin a ținut vineri un discurs în fața a zeci de mii de oameni pe stadionul Lujniki, din Moscova, cu ocazia împlinirii a opt ani de la anexarea oficială a peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Un individ a escaladat până la etajul unu al unui bloc pentru a fura o geacă pusă la uscat
Un individ a escaladat până la etajul unu al unui bloc pentru a fura o geacă pusă la uscat

Abilitățile de cățărător l-au ajutat pe un tânăr să escaladeze până la etajul unu al unui bloc din Tecuci pentru a fura o geacă de iarnă pusă la uscat.

Recomandări
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front
Putin jubilează în ziua de Florii. Ucrainenii își arată cu degetul soldații, după ce Rusia a obținut un nou succes pe front

Rusia a revendicat duminică capturarea unui nou sat pe frontul din estul Ucrainei, Novobahmutivka, în sectorul unde forţele ruse au avansat rapid în ultima perioadă, informează Reuters şi AFP.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.