"100 de ani în 100 de zile". 2011: Criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă

×
Codul embed a fost copiat

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile, cu anul 2011. E un an în care criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă.

Regele Mihai ține un discurs memorabil în Parlamentul României, iar la Washington se semnează acordul privind amenajarea scutului antirachetă de la Deveselu. Președintele american Barack Obama anunță uciderea lui Osama bin Laden în Pakistan. Steve Jobs, fondatorul gigantului Apple, încetează din viață la doar 56 de ani.

În 2011, criza economică se adâncește în România, guvernanții caută să facă economii și să adune bani la bugetul de stat. Implicit, un an al protestelor.

În România e declanșat scandalul "Roșia Montană" după ce Guvernul decide să susțină proiectul de minerit din zonă. În țară au loc mai multe mitinguri de protest.

Guvernul decide închiderea a 67 de spitale din orașele mai mici. În țară au loc proteste, odată cu închiderea unităților medicale. Tot în 2011 e semnat la Washington acordul privind amenajarea scutului NATO, la Deveselu, în Dolj. Rusia își manifestă îngrijorarea.

Citește și
mircea geoana la alegerile din 2009
"100 de ani în 100 de zile". 2009: Geoană se culcă președintele României și se trezește învins. ”Mihaela, dragostea mea”

Regele Mihai ține un discurs în Parlamentul României, după mai bine de 60 de ani. A vorbit de etică, democrație, datorie, solidaritate, evoluția României în ultimii 20 de ani și importanța Parlamentului.

INS face un recensământ, anunțând că populația a scăzut la 20 de milioane de locuitori, în peste 7000 de gopodarii, cu 10% mai puțin decât în 2002.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 pe scara Richter, cu epicentrul în Oceanul Pacific, a lovit coasta de est a Japoniei. A declanşat un tsunami de peste 10 metri, fiind cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Ţara Soarelui Răsare , şi al patrulea din lume.

Fiul cel mare al prințului Charles și nepotul Reginei Elisabeta - William, Duce de Cambridge, se căsătorește cu iubita sa Catherine Middleton. Regele Mihai și Principesa Margareta participă la nuntă.

Preşedintele SUA, Barack Obama, anunţă că inamicul public numărul 1 al Americii, Osama bin Laden, a fost ucis în timpul unei operaţiuni militare în Pakistan. În America, fondatorul gigantului Apple, Steve Jobs, încetează din viaţă la vârsta de 56 de ani.

Citește și...
"100 de ani în 100 de zile". 2010: Pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate

Campania Știrilor Pro TV "100 de ani în 100 de zile" continuă cu anul 2010. Este anul în care pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate, pe fondul crizei economice.

"100 de ani în 100 de zile". 2009: Geoană se culcă președintele României și se trezește învins. ”Mihaela, dragostea mea”

Campania Ştirilor Pro TV, "100 de ani în 100 de zile" continuă cu 2009. Este anul crizei economice care afectează inclusiv România. Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoana în cursa pentru prezidenţiale.

"100 de ani în 100 de zile". 2008: Știrile ProTV câștigă premiul EMMY pentru jurnalism

Campania Știrilor Pro TV continuă "100 de ani în 100 de zile" cu anul 2008. În țară este un an marcat de alegeri parlamentare, de summitul NATO de la București și de o frenezie a vânzărilor.

"100 de ani în 100 de zile". 2007: România intră în UE, Băsescu - suspendat, Elodia - dispărută

Continuăm campania Ştirilor PROTV, "100 de ani în 100 de zile" cu anul 2007. Este anul în care România devine membru al Uniunii Europene, iar românii pot călători doar cu buletinul.

Recomandări
2022, cel mai secetos an din istorie. Cât de pregătită este România pentru fenomenele extreme care ne lovesc
2022, cel mai secetos an din istorie. Cât de pregătită este România pentru fenomenele extreme care ne lovesc

2022 va intra în istorie drept cel mai secetos an trăit de omenire până acum. Ar trebui să plouă mărunt luni la rând pentru că pământul să-și revină și să rodească, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

O nouă conductă de gaze ne deschide ușa către noi surse de aprovizionare. „Este începutul unei noi ere în sud-estul Europei”
O nouă conductă de gaze ne deschide ușa către noi surse de aprovizionare. „Este începutul unei noi ere în sud-estul Europei”

O nouă conductă de gaze inaugurată sâmbătă în Bulgaria după un deceniu de amânări ne deschide ușa către noi surse de aprovizionare.

Comisia Europeană cere României să reducă consumul de energie electrică. Măsura îi vizează pe consumatorii industriali
Comisia Europeană cere României să reducă consumul de energie electrică. Măsura îi vizează pe consumatorii industriali

Deşi s-a împotrivit măsurilor privind reducerea consumului şi România va trebui să ia măsuri. Este decizia Comisiei Europene care obligă statele membre să reducă în această iarnă cu cinci procente consumul la electricitate.