"100 de ani în 100 de zile". 2011: Criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 24 Noiembrie 2018 09:24
Categorie: 100 de ani de Romania

Continuăm campania Știrilor PROTV, 100 de ani în 100 de zile, cu anul 2011. E un an în care criza economică se adâncește, iar românii ies în stradă.

Regele Mihai ține un discurs memorabil în Parlamentul României, iar la Washington se semnează acordul privind amenajarea scutului antirachetă de la Deveselu. Președintele american Barack Obama anunță uciderea lui Osama bin Laden în Pakistan. Steve Jobs, fondatorul gigantului Apple, încetează din viață la doar 56 de ani.

În 2011, criza economică se adâncește în România, guvernanții caută să facă economii și să adune bani la bugetul de stat. Implicit, un an al protestelor.

În România e declanșat scandalul "Roșia Montană" după ce Guvernul decide să susțină proiectul de minerit din zonă. În țară au loc mai multe mitinguri de protest.

Guvernul decide închiderea a 67 de spitale din orașele mai mici. În țară au loc proteste, odată cu închiderea unităților medicale. Tot în 2011 e semnat la Washington acordul privind amenajarea scutului NATO, la Deveselu, în Dolj. Rusia își manifestă îngrijorarea.

Regele Mihai ține un discurs în Parlamentul României, după mai bine de 60 de ani. A vorbit de etică, democrație, datorie, solidaritate, evoluția României în ultimii 20 de ani și importanța Parlamentului.

INS face un recensământ, anunțând că populația a scăzut la 20 de milioane de locuitori, în peste 7000 de gopodarii, cu 10% mai puțin decât în 2002.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 pe scara Richter, cu epicentrul în Oceanul Pacific, a lovit coasta de est a Japoniei. A declanşat un tsunami de peste 10 metri, fiind cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Ţara Soarelui Răsare , şi al patrulea din lume.

Fiul cel mare al prințului Charles și nepotul Reginei Elisabeta - William, Duce de Cambridge, se căsătorește cu iubita sa Catherine Middleton. Regele Mihai și Principesa Margareta participă la nuntă.

Preşedintele SUA, Barack Obama, anunţă că inamicul public numărul 1 al Americii, Osama bin Laden, a fost ucis în timpul unei operaţiuni militare în Pakistan. În America, fondatorul gigantului Apple, Steve Jobs, încetează din viaţă la vârsta de 56 de ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22