Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Virusul “Politia Romana” face ravagii pe internet. Va cere bani si va blocheaza calculatorul

virus politia Romana

Daca ai primit in ultima vreme e-mail-uri de la “Politia Romana” in care esti acuzat de piraterie software si obligat la plata unei amenzi, nu te speria. Ignora mesajul pentru ca nu este unul real, cu atat mai putin unul trimis de Politie.

Este un virus care face ravagii in calculatorul. Virusul ii transmite “victimei” ca mesajul este din partea politiei si o acuza de un delict pe care l-ar fi comis. Acest mesaj, denumit “Virusul Politia Romana”, acuza utilizatorii de piratarea de muzica, software si videoclipuri, solicitandu-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

In mesaj sunt descrise si instructiunile de plata pe care utilizatorul trebuie sa le urmeze pentru achitarea amenzii. Este folosit un sistem numit Paysafecard. Mesajul, are un aspect oficial si contine in partea dreapta superioara, sigla Politiei Romane.

Virusul a aparut in urma cu ceva timp in S.U.A., Marea Britanie, Germania, Franta, Elvetia, Austria si Olanda si recent, a aparut si in Romania. La noi in tara, atacatorii solicita plata unei sume de 100 de dolari sau 300 de lei pentru deblocarea calculatoarelor.

In Timis, la Inspectoratul Judetean de Politie a fost facuta o singura sesizare, de catre un cetatean care s-a trezit cu aceasta “amenda” a Politiei Romane.


Reprezentatii IPJ Timis ii sfatuiesc pe timisoreni sa nu se increada in astfel de inselatorii, intrucat Politia Romana nu trimite niciodata prin intermediul internetului astfel de atentionari.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Februarie 2013
  • virus politia Romana
  • virus politia Romana
  • virus politia Romana
  • 0 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Virusul Politia Romana, internet, virus, IPJ TImis,

Comentarii(0)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61797608
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed