Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Regulament nou in cimitirele din Timisoara. Cum incearca primaria sa stopeze mafia locurilor de veci

cavouri cu turnulete in cimitire

 Reprezentantii Primariei Timisoara au realizat in aceasta luna un nou regulament pentru cimitirele din oras. Motivatia este una singura: stoparea mafiei locurilor de veci.

 In Timisoara exista sase cimitire care se afla pe domeniul public si care sunt administrate de firme private. Pentru trei dintre acestea, contractele de concesiune expira in aceasta vara, iar actualii administratori nu mai sunt doriti de catre primarie. Firma care are in concesiune cele trei cimitire trebuie sa plateasca Primariei, in momentul de fata, datorii de un milion de euro, bani pentru care edilii au demarat deja procedurile de executare silita. Cand au facut verificari, reprezentantii primariei au avut surpriza sa descopere ca aceasta avea in cont doar 1.5 lei.

Pentru a evita astfel de situatii, acum Primaria Timisoara sufla si in iaurt. In vara vor fi organizate noi licitatii pentru atribuirea administrarii locurilor de veci, iar acestea vor fi organizate dupa un nou regulament.

„Cimitirele sunt vazute de cetateni ca un stat in stat. Practic se desfasoara activitati care nu au nicio legatura cu statul, fiscalitatea si respectul pentru decedati. Orice sondaj de opinie in in randul celor care utilizeaza cimitirele, care au inmormantate acolo persoane dragi, vor dezvalui o situatie negativa”, a declarat consilierul local, Constantin Stefan Sandu.

Noile prevederi ale regulamentului cimitirelor

Una dintre cele mai importante prevederi ale noului regulament este ca locurile de veci vor fi atribuite cetatenilor de catre primarie si nu de administratorii cimitirelor, asa cum era pana acum. Nici aceasta reglementare insa nu este vazuta ca o solutie sigura. „Sa speram ca acea casierie de bani incasati la negru sa nu se mute de la acea firma, la primarie”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Pretul de pornire al licitatiei pentru administrarea locurilor de veci va fi de 72.000 de lei anual, pentru fiecare cimitir. Aceasta va fi o licitare cu strigare, iar prin acest demers primaria spera ca suma va creste considerabil. Cel care va castiga licitatia va trebui sa plateasca anticipat suma aferenta fiecarui trimestru. Pentru fiecare zi de intarziere, va fi penalizat cu 2%, iar daca nu plateste in termen de 30 de zile, contractul se reziliaza unilateral.

Fata de vechiul regulament, firma castigatoare va plati pentru paza, pentru pentru amenajarea aleilor si pentru intretinere. Pana acum, aceste costuri erau suportate tot de catre primarie.

„Unii au facut bani grei pe urma nenorocirilor oamenilor. Cei care au administrat cimitirele au datorii de un milion de euro. Nimeni nu i-a intrebat cum de au ajuns sa aiba aceste datorii, pentru ca ele s-au adunat de-a lungul timpului. Acum, cand vrem sa ii executam silit, gasim in contul lor 1.5 lei”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acest proiect a fost supus votului in ultima sedinta de plen a Consiliului Local, insa nu a primit avizul pozitiv. O parte dintre consilierii locali s-au aratat nemultumiti pentru ca proiectul a ajuns pe masa lor, doar cu cateva ore inainte de sedinta.
Primarul Nicolae Robu a declarat ca acest regulament va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, de la sfarsitul acestei luni.
 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Mai 2013
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed