Ads by INTERNET PROTV

"Prima doamna a Cataloniei" este romanca. Dupa victoria sotului, informatiile despre ea au fost sterse de pe Internet

Embed:

Carles Puigdemont, proaspat ales in fruntea executivului Cataloniei, este casatorit cu o jurnalista de origine romana.

Potrivit presei spaniole, Carles Puigdemont, noul lider al guvernului regional din Catalonia (Generalitat de Catalunya) este casatorit cu romanca Marcela Topor, cuplul avand si doua fiice.  Puigdemont vorbeste romana, pe care invatat-o de la consoarta sa.

Noul lider separatist al Cataloniei si sotia sa s-ar fi cunoscut in presa: Puigdemont a fost redactor-sef al ziarului „El Punt” (in prezent, „El Punt Avui”), cel mai mare din regiune, care este, de altfel, partial subventionat de Generalitat de Catalunya. Iar Marcela Topor a fost prezentatoare pentru televiziunea „El Punt Avui”, dar si jurnalist la „Catalonia Today”, o publicatie locala destinata vorbitorilor de limba engleza.

Dupa ce Puigdemont a fost ales primar in Girona in 2011, sotia sa si-a continuat cariera in televiziune, sustinand cauza separatismului catalan. La sfarsitul anului trecut, ea a publicat si un editorial in care afirma ca „victoria blocului pro-independenta in parlamentul catalan” a fost unul dintre momentele-cheie ale lui 2015 si vorbea despre „inceputul procesului de creare a unui stat catalan”.

Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan

Insa, potrivit televiziunii locale La Vanguardia, majoritatea informatiilor de pe Internet despre cariera ei au fost sterse duminica, dupa ce Puigdemont a fost ales in fruntea guvernului regional de la Barcelona, care subventioneaza postul TV unde lucra pana acum Marcela Topor. Inclusiv editorialul din „Catalonia Today” mentionat mai sus apare in cautarile pe Google, dar nu mai poate fi accesat. Nu este clar nici daca in prezent ea mai lucreaza la 'El Punt Avui" si la "Catalonia Today".

Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan, si sotul ei Carles Puigdemont
Marcela Topor, Carles Puigdemont, Artur Mas, Helena Rakosnik

Duminica, Marcela Topor a venit in Parlamentul de la Barcelona, unde si-a imbratisat sotul dupa ce acesta a fost desemnat in fruntea executivului regional. Puigdemont si Topor s-au fotografiat apoi impreuna cu fostul lider al Cataloniei, Artur Mas, si cu sotia acestuia. Iar luni, presa spaniola si catalana o poreclise deja pe romanca "prima doamna a Cataloniei". Adversarii separatistilor au speculat, de asemenea, faptul ca si sotia lui Mas, Helena Rakosnik, are origini est-europene, tatal ei fiind nascut in Cehia.

Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan, sotul ei arles Puigdemont si Artur Mas

In 2014, intr-o vizita in Romania, fostul presedinte al clubului FC Barcelona Juan Laporta a fost insotit de Puigdemont, la acel moment primar al Gironei, si de sotia acestuia. Laporta a declarat pentru Sport.ro ca Marcela este primul nume romanesc care ii vine in minte, deoarece este sotia prietenului sau.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Ianuarie 2016
  • Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan
  • Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan
  • Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan, si sotul ei Carles Puigdemont
  • Marcela Topor, sotia sefului executivului catalan, sotul ei arles Puigdemont si Artur Mas
  • Marcela Topor, Carles Puigdemont, Artur Mas, Helena Rakosnik
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed