Eusebio, legenda fotbalului portughez, a murit. Inmormantarea va avea loc luni

Eusebio

Legenda fotbalului portughez Eusebio a murit, in noaptea de sambata spre duminica, la Lisabona, a anuntat agentia Lusa, citand fostul sau club, Benfica, informeaza AFP.

UPDATE 17:45 Eusebio va fi inmormantat luni

Trupul neinsufletit al lui Eusebio va fi depus inca din aceasta seara intr-o capela, la stadionul Da Luz din Lisabona.

Luni, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Eusebio va fi purtat, in jurul orei 13.30 GMT, intr-un tur al stadionului Da Luz, unde suporterii ii vor putea aduce un ultim omagiu fostului international.

De la ora 16.00 GMT, va avea loc o slujba la o biserica din apropierea stadionului, dupa aceasta ceremonie urmand sa aiba loc inmormantarea, in cimitirul Lumiar.

Citește și
Sergiu Nicolaescu
Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Targu Jiu. Zeci de persoane au urmarit peliculele regizorului
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

 

UPDATE 17:00 Jorge Jesus: Eusebio era un extraterestru, cum este astazi Ronaldo sau cum e Messi

Tehnicianul echipei Benfica Lisabona, Jorge Jesus, a declarat, duminica, dupa anuntul privind decesul legendarului Eusebio, ca fostul fotbalist portughez era "un extraterestru", asa cum sunt priviti acum Ronaldo si Lionel Messi, informează A Bola.

"Eusebio a fost un idol care a creat grandoarea clubului Benfica. Daca Benfica este acum clubul cu cei mai multi suporteri, asta i se datoreaza si lui Eusebio, nu doar ca jucator, ci si ca persoana. Azi a murit fizic, dar el nu va muri niciodata in inimile celor care iubesc Benfica, va fi un mit al echipei Benfica. Eusebio era un extraterestru in acea perioada, cum este astazi Ronaldo sau cum e Messi. Era o persoană modesta, careia ii placea enorm sa munceasca, pentru ca doar astfel se formeaza marii jucatori", a spus Jesus pentru Benfica TV.

 

UPDATE 14:05 Trei zile de doliu national in Portugalia dupa moartea lui Eusebio

Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu national, dupa moartea legendarului fotbalist Eusebio, care a incetat din viatala 71 de ani, din cauza unui stop cardiac, informeaza Record.

Premierul portughez Pedro Passos Coelho a afirmat ca Eusebio a fost un geniu al fotbalului, un om generos si un sportiv excelent.

"Eusebio a reprezentat dorinta Portugaliei de a se face cunoscuta in lume. A dus numele tarii in cele patru colturi ale lumii. A fost un geniu in fotbal, un exemplu de om umil, un sportiv prin excelenta, un om generos si solidar. A fost un exemplu de profesionalism, determinare si devotament", a declarat premierul Portugaliei despre cel supranumit "Pantera Neagra.

De asemenea, federatia de fotbal a anuntat ca la toate meciurile desfasurate sub egida sa se va tine un moment de reculegere.

 

Eusebio da Silva Ferreira, in varsta de 71 de ani, a murit din cauza unui stop cardiorespirator la ora 04.30 GMT, a precizat clubul.

Eusebio a fost spitalizat de mai multe ori din cauza problemelor de sanatate. In iunie 2012, el a fost internat la spitalul Da Luz din Lisabona, din cauza unui accident vascular cerebral.

___________________________________________________

Citeste si:

Cuvintele emotionante ale lui Eusebio! Era impacat cu ideea ca o sa moara! Ce a vrut sa vada ultima data

Blestemul pe care Eusebio nu l-a vazut niciodata infrant! L-a luat dintr-o colonie africana si l-a transformat in IDOL, dar tot el l-a blestemat sa nu castige niciodata Liga

____________________________________________________

Considerat unul dintre cei mai buni jucatori din toate timpurile, Eusebio, supranumit "Pantera Neagra", s-a nascut la 25 ianuarie 1942, in Mozambic. El a evoluat 15 ani la Benfica Lisabona, pentru care a marcat 638 de goluri in 614 meciuri.

A castigat de 11 ori campionatul cu Benfica (1960-1961, 1962-1963, 1963-1964, 1964-1965, 1966-1967, 1967-1968, 1968-1969, 1970-1971, 1971-1972, 1972-1973 si 1974-1975), de cinci ori Cupa Portugaliei (1961-1962, 1963-1964, 1968-1969, 1969-1970 si 1971-1972) si Cupa Campionilor Europeni (1961-1962).

El a ocupat locul trei cu nationala Portugaliei la Cupa Mondiala din 1966, fiind golgheterul competitiei cu noua reusite. Castigator al Balonului de Aur in 1965, el a fost desemnat de doua ori cel mai bun marcator european.

Luis Figo: Eusebio a fost regele, a fost cel mai mare

Luis Figo si Cristiano Ronaldo au postat mesaje pe retelele de socializare, in care isi exprima regretul pentru decesul legendarului Eusebio, care a incetat din viata duminica dimineata, la 71 de ani, din cauza unui stop cardiac.

"Vesnic Eusebio, odihneasca-se in pace", a scris atacantul formatiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, pe Twitter, insotind mesajul cu o fotografie alaturi de Eusebio.

"Regele! Mare pierdere pentru noi toti! A fost cel mai mare!", a scris la randul sau Luis Figo, fost fotbalist portughez.

Mourinho: Eusebio este nemuritor

Tehnicianul formatiei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat, duminica, la postul portughez RTP, ca fostul atacant Eusebio, care a incetat din viata la 71 de ani, a fost una dintre marile personalitati ale Portugaliei, iar prin ceea ce lasa in urma a devenit nemuritor.

"A fost una dintre marile personalitati ale Portugaliei. Eusebio este Portugalia. Am crescut cu Eusebio si Amalia (n.r. - artista Amalia Rodrigues), ei sunt imensi, nemuritori. Toti stim ce a reprezentat pentru fotbal si in special pentru fotbalul portughez. Nu as putea spune ca a fost o inspiratie, ci o referinta pentru mine, prin viziunea sa asupra fotbalului, prin valorile sale, principiile sale si emotiile transmise chiar si dupa finalul carierei. Lasa un mare gol, dar prefer sa ma gandesc la el din perspectiva imortalitatii. Daca ar fi sa facem o paralela cu fotbalul de azi, ar fi la nivelul celor mai buni. Daca ar avea 20 sau 30 de ani, ar avea un nivel extrem de ridicat. Imi amintesc ca l-am vazut pe Eusebio jucand contra tatalui meu. Fiul meu nu l-a vazut jucand niciodata, dar stie cine este Eusebio", a declarat Mourinho.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Producatorii filmului
Producatorii filmului "Fast & Furious 7" au hotarat ce se va intampla cu personajul lui Paul Walker

Producatorii si regizorul filmului "Fast & Furious 7", viitoarea pelicula din franciza cu aceelasi nume, au hotarat ce se va intampla cu personajul Brian O'Connnor, jucat de actorul Paul Walker, care a murit intr-un accident auto.

Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Targu Jiu. Zeci de persoane au urmarit peliculele regizorului
Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Targu Jiu. Zeci de persoane au urmarit peliculele regizorului

A fost o noapte alba la cinematograful ''Sergiu Nicolaescu'' din Targu Jiu, in memoria regretatulului actor si regizor care a murit exact in urma cu un an.

Bilantul furtunii Hercule care a lovit SUA: 13 persoane au murit, 5000 de zboruri anulate. FOTO
Bilantul furtunii Hercule care a lovit SUA: 13 persoane au murit, 5000 de zboruri anulate. FOTO

Ninsorile abundente si temperaturile glaciale au provocat moartea a cel putin 13 persoane in nord-vestul Statelor Unite. Transporturile aeriene au fost perturbate, iar New-York-ul si mai multe orase mari au functionat cu incetinitorul.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.