FINLANDA-ROMANIA, 0-2, in preliminariile Euro-2016. Bogdan Stancu reuseste dubla si mentine Romania in cursa pentru europene

romania

FINLANDA-ROMANIA. Reprezentativa Romaniei a invins, marti, la Helsinki, cu scorul de 2-0 (0-0), selectionata Finlandei, in etapa a treia a grupei F de calificare la Euro-2016.

Ambele goluri au fost marcate de Bogdan Stancu si "tricolorii" au evoluat cu un jucator in plus din minutul 56.

Bogdan Stancu a marcat in minutele 54 si 83.

0-1: Stancu a marcat cu capul din patru metri dupa un corner de pe dreapta executat de Lucian Sanmartean.

Din minutul 56, Finlanda a evoluat cu un jucator mai putin, dupa ce Ring a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

Citește și
Victor Piturca
ROMANIA - UNGARIA 1-1. Oaspetii egaleaza pe final de meci, iar Romania pierde 2 puncte importante. Reactia lui Victor Piturca
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

0-2: Stancu a reusit "dubla" cu un sut de la aproximativ 20 de metri.

Finlanda: Maenpaa - Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo - Ring, Sparv, Hetemaj (Pohjanpalo '64) - Hamalainen (Markkanen '74), Pukki (Riski '46), Eremenko.

Selectioner: Mixu Paatelainen.

Romania: Tatarușanu - Luchin, Chiriches, D. Grigore, Raț - Hoban, Pintilii - Torje, Chipciu (Sanmartean '49), Tanase (Enache '84) - Stancu (Rusescu '86).

Selectioner: Victor Piturca.

Cartonase galbene: Ring '52, '56 / Tanase '8, Stancu '44, D. Grigore '80.

Cartonas rosu: Ring '56.

Meciul a fost arbitrat de italianul Paolo Tagliavento, ajutat la cele doua linii de Lorenzo Manganelli si Mauro Tonolini, in timp ce rezerva a fost Giulio Dobosz.

Asistenti suplimentari la acest meci au fost Marco Guida si Gianpaolo Calvarese.

Capitanul echipei nationale, Razvan Rat, s-a aflat la meciul cu numarul 100 pentru Romania.

Mixu Paatelainen, selectionerul Finlandei: "Nu inteleg de ce Victor Piturca e atacat tot timpul in Romania"

Selectionerul Finlandei, Mixu Paatelainen, a declarat, luni, ca spera ca echipa sa sa faca un joc la fel de bun ca in repriza a doua cu Grecia si sa obtina cele trei puncte in meciul cu Romania, de marti, din preliminariile Euro-2016.

FINLANDA-ROMANIA"Plecam de la ideea de a juca cat mai ofensiv, nu intram pe teren cu gandul sa ne aparam. Sigur, cat de bine reusim acest lucru depinde si de evolutia adversarului, insa vrem sa ne facem jocul nostru, sa jucam cat mai bine atat in atac cat si in aparare. Romania este o echipa foarte buna. Romania s-a aparat foarte bine in Grecia, controlat, jocul in aparare a fost foarte bun. Atacantii Romaniei sunt foarte rapizi. Cu Ungaria, nivelul jocului Romaniei a scazut in repriza a doua si a fost egalata. La fel ca si Grecia, Romania este o echipa periculoasa, cu un antrenor foarte bun si trebuie sa fim pregatiti pentru o aparare buna si contraatacuri ale oaspetilor. Sper sa invingem, vrem sa facem un joc macar la fel de bun precum cel din repriza a doua cu Grecia", a declarat Paatelainen, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Selectionerul Finlandei considera ca Victor Piturca nu ar trebui sa fie sub presiune, deoarece Romania a acumulat patru puncte dupa doua meciuri in grupa F. "Nu inteleg de ce Victor Piturca este atacat tot timpul in Romania, din ce am aflat eu, nationala Romaniei are patru puncte obtinute in fata unor adversari tari, selectionerul nu ar trebui sa fie sub presiune. Tatal meu a fost pe teren la acel meci din 14 octombrie 1973, cand Romania a invins Finlanda cu 9-0, speram ca nu se va mai repeta niciodata asa ceva. Romania este in acest moment mai bine cotata, dar cred ca putem invinge pe oricine, am pus mari probleme Greciei, de ce sa nu o facem si contra Romaniei? Vom da totul pentru a obtine cele trei puncte", a adaugat tehnicianul.

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua Grupei F din preliminariile Euro-2016. Urmatorul meci din preliminarii al echipei nationale este programat, marti, de la ora 21.45, in deplasare, cu Finlanda.

FINLANDA-ROMANIA are loc la exact 41 de ani de la infrangerea suferita de finlandezi pe 14 octombrie 1973. Meciul de atunci, disputat in Romania, s-a incheiat cu victoria romanilor, cu scorul de 9-0.Reprezentativele Romaniei si Finlandei au sustinut opt meciuri directe, toate oficiale, primele in preliminariile CE 1972, iar urmatoarele 6 in preliminariile CM. Cele opt partide se traduc in 6 victorii pentru Romania si doua egaluri.

Finlanda-Romania, se joaca pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a avut loc si Olimpiada de vara din 1952. Primul meci sustinut de cele doua echipe la stadionul amintit a avut loc pe 22 septembrie 1971, cand Romania a invins cu 4-0, partida in care Anghel Iordanescu a inscris, fiind la primul meci oficial in nationala.

Victor Piturca, actualul antrenor al romanilor, este la a treia vizita in capitala Helsinki. La prima, ca jucator in 1986, cu Steaua, in sferturile de finala ale Cupei Campionilor, Victor Piturca a marcat golul victoriei. A doua oara, ca antrenor, a intalnit reprezentativa Finlandei in preliminariile CM 2006, in 2005, cand Mutu a inscris victoria pentru romani cu 1-0.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
BGS reziliaza contractul cu FRF, dupa incidentele de pe National Arena. Ce vor pati agentii care au facut
BGS reziliaza contractul cu FRF, dupa incidentele de pe National Arena. Ce vor pati agentii care au facut "exces de zel"

"Condamn atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor si ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati", a declarat Razvan Burleanu. Duminica seara, BGS a anuntat ca reziliaza contractul cu FRF.

ROMANIA - UNGARIA 1-1. Oaspetii egaleaza pe final de meci, iar Romania pierde 2 puncte importante. Reactia lui Victor Piturca
ROMANIA - UNGARIA 1-1. Oaspetii egaleaza pe final de meci, iar Romania pierde 2 puncte importante. Reactia lui Victor Piturca

Echipa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Grupele Europa League, Dinamo Kiev - Steaua 3-1. Vezi aici toate fazele meciului
Grupele Europa League, Dinamo Kiev - Steaua 3-1. Vezi aici toate fazele meciului

Steaua revine pe Stadionul Olimpic din Kiev dupa 8 ani de la succesul cu 4-1 din UEFA Champions League. Campioana Romaniei o intalneste pe Dinamo Kiev in al doilea meci al Grupei J din UEFA Europa League.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.