Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

RETETE DE PASTE: Cum vopsim ouale de Paste natural, fara sa folosim vopsea

oua paste, vopsea oua, retete de Paste

Tot mai multi parinti cauta alternative naturale pentru vopsitul oualor de Paste. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o solutie eficienta si rapida pentru a colora ouale de sarbatori. 

Studii recente au relevat o legatura intre vopselele artificiale de vopsit oua pentru Paste si hiperaciditatea in cazul copiilor, de aceea tot mai multe mamici cauta metode naturale pentru toate retetele de Paste.

MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste

RETETE DE PASTE: Friptura de miel la cuptor si gratar

RETETE DE PASTE: Cotlete de miel in crusta de alune si fistic

Vopselele naturale sunt, potrivit The Huntsville Times, un trend pentru ouale de Paste. A vopsi ouale in mod natural necesita uneori o munca laborioasa, iar ingredientele sunt destul de scumpe daca e sa le cumperi de la supermarket sau din piata.

Cu toate acestea, vopsirea oualor de Paste poate fi o activitate amuzanta si creativa in acelasi timp. Florile presate sau frunzele pot folosi la decorarea oualor.

Retete de Paste - Cum vopsim ouale natural?

Iti oferim cateva sugestii pentru a vopsi natural ouale de Paste, cu mentiunea ca nu toate metodele naturale de vopsire sunt eficiente in aceeasi masura.

Oua vopsite de Paste: mov - afine

Aceasta este cea mai simpla metoda de vopsire pentru obtinerea unor oua de un mov intens. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obtine mai multe pete de culoare.

Retete de paste

Ingrediente: o jumatate de punga de afine congelate, 4 cani de apa; se fierbe 30 de minute.

Oua vopsite de Paste: albastru - varza

Varza rosie va colora ouale de Paste in albastru, desi culoarea vopselei in sine este purpurie. Aceasta vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru inchis, ouale trebuie lasate in vopsea peste noapte.

Ingrediente: o jumatate de varza rosie, 4 cani de apa; se fierbe 30 de minute.

Oua vopsite de Paste: portocaliu deschis - coaja de ceapa

Cojile de ceapa galbena, pe cat sunt de fragile, pe atat sunt de eficiente in obtinerea oualor de un portocaliu deschis. Ouale se pot fierbe impreuna cu vopseaua, dar acest lucru nu e neaparat necesar.

Ingrediente: Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 cani de apa, fierte timp de 30 de minute.

Oua vopsite de Paste: galben - sofran de India

Acest condiment da o culoare galbena oualor de Paste, dar necesita mai mult timp pentru ca vopseaua sa prinda.

Ingredinte: Cateva varfuri de cutit de sofran puse intr-un borcan cu apa de la robinet.

Oua vopsite de Paste: lavanda - sucul de grapefruit rosu

O alta vopsea naturala perfecta pentru a vopsi ouale de Paste este sucul de grapefruit rosu. Ouale se fierb in suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a capata o culoare lavanda pastel. Adaugarea otetului va accelera vopsirea si culoarea se va pastra mai bine.

Oua vopsite de Paste: roz deschis - suc de sfecla

In loc sa fierbeti ouale in sucul de sfecla, le puteti lasa peste noapte. Atentie insa! Fierbeti bine oaule inainte de a le scufunda in sucul de sfecla, pentru ca acesta penetreaza coaja si va puteti trezi cu oul colorat si pe interior.

Oua vopsite de Paste: maro - ceai sau cafea

Cu cat cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atat culoarea oualor vopsite de Paste va fi mai intensa. Lasati pur si simplu ouale in cafea sau ceai peste noapte, pentru a obtine o culoare maro deschis. Atentie! Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.

Oua vopsite de Paste: rosu caramiziu - paprika

Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obtine oua de un frumos rosu-caramiziu.

Oua vopsite de Paste: verde - spanac sau iarba

Spanacul nu este eficient daca este folosit proaspat. Culoarea obtinuta poate fi un gri spalacit, in locul verdelui asteptat. Cu putin noroc insa, zeama de spanac fiert sau de iarba fiarta poate colora ouale de Paste intr-un verde crud deosebit.

Oua vopsite de Paste: violet inchis - vin rosu

Diluat sau folosit ca atare, vinul rosu poate fi extrem de eficient in obtinerea unor oua de culoare violet-inchis.

Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Aprilie 2014
  • 0 Comenteaza

Comentarii(0)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
 
61575085
© 2014 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed