RETETE DE PASTE: Pulpa de miel cu rozmarin, ceapa si usturoi
Iti recomandam sa incerci o reteta de Paste care in mod sigur va fi delicioasa: pulpa de miel cu rozmarin pe pat de ceapa si usturoi.
"Pe masa de Paste imi place sa vad numai bucate traditionale romanesti. Cu toate ca in ultimii ani am fost departe de casa, am incercat de fiecare data sa pastrez toate traditiile specifice fiecarei sarbatori. Asa ca 2-3 zile inainte de Paste mi le petrec incondeind oua, framantand cozonaci si pasca si bineinteles pregatind nelipsitele preparate pe baza de miel: drob, bors de miel si friptura la cuptor . Va recomand cu mare drag reteta mea de friptura pe care o fac an de an cu mare placere", spune Ioana Tecsa de la MasterChef.
=> MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste
=> RETETE DE PASTE: Aperitiv chec pentru masa de Paste
=> RETETE DE PASTE: Ciorba de miel pentru masa de Paste
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta de Paste pulpa de miel la cuptor:
- piper proaspat macinat
- sare
- 3-4 rosii
- 80 ml ulei de masline
- 250ml vin alb sec
- 2 legaturi usturoi verde
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1/2 capatana de usturoi
- 2kg carne - pulpa de miel cu os
Ingrediente necesare pentru marinata:
- 250 ml vin alb
- 50 ml otet balsamic
- 100 ml ulei de masline
- 2 crengute rozmarin proaspat si maruntit
- 1 crenguta cimbrisor proaspat si maruntit
- 2-3 foi de dafin
- 100 g arpagic
- 2 catei zbrobiti de usturoi
- 1 lingurita zahar brun
- piper boabe
- sare
Cum pregatim pulpa de miel cu rozmarin pe pat de ceapa si usturoi
Se pune pulpa de miel intr-un castron in care s-au amestecat in prealabil ingredientele pentru marinata. Se infoliaza si se da la frigider pana a doua zi.
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se scoate pulpa de miel din marinata si se fac incizii in care se pun usturoiul si rozmarinul; se stropeste cu ulei de masline, se pune in tava si se da la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate.
La jumatatea timpului trebuie intoarsa carnea si stropita din cand in cand cu vin alb sec. Cand este aproape gata se pun in tava, langa pulpa, ceapa si usturoiul verde care au fost putin trase la tigaie impreuna cu rosiile date prin blender.
Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.
Sursa: foodstory.ro
Etichete: retete, ceapa, retete de paste, retete traditionale,
Dată publicare:
22-03-2015 15:43