RETETE DE PASTE: Cotlete de miel in crusta de alune si fistic
Nu stii ce sa pregatesti pentru Paste? Meniul de sarbatori din acest an poate contine o reteta a chefului Catalin Scarlatescu: cotlete de miel in crusta de alune si fistic. Iti garantam ca este o reteta de Paste delicioasa.
Daca te-ai plictisit de clasica friptura de miel la cuptor, anul acesta poti alege o reteta de Paste din bucataria internationala care se prepara in aproximativ 2 ore.
=> MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste
=> RETETE DE PASTE: Pasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide
=> RETETE DE PASTE: Drob de miel pentru masa de Paste
Pentru a pregati reteta de Paste cotlet de miel in crusta de alune si fistic delicios ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- ficat de gasca
--smantana pentru gatit
- sare de mare
- sfecla rosie
- ardei gras
- unt
- ceapa
- mazare
- seminte de susan negru
- nuc
- fistic
- alune de padure
- cotlete de miel
Cum prepari cotletele de miel in crusta de alune si fistic
Cotletele de miel pentru aceasta reteta de Paste se pun pe gratar cat sa prinda fata, apoi de dau la cuptor.
Crusta - Se piseaza alunele de padure, fisticul, nucile si semintele de susan.
Piure de mazare – Mazarea se caleste in unt, cu ceapa, apoi se adauga putina apa. Cand e gata se paseaza pentru a obtine piureul, apoi se da prin sita.
Coulis de ardei – Ardeiul gras se coace pe plita, apoi se curata de coaja, seminte si se pune la blender.
Jeleu de sfecla rosie – Bucatile de sfecla se fierb in apa si se scurg, apoi se dau prin blender, se strecoara printr-o sita si se ingroasa compozitia cu amidon.
Cotletele de miel deja preparate se scufunda in compozitia de sfecla rosie, apoi se tavalesc prin compozitia pentru crusta.
Spuma de foie gras – Se pune smantana in cratita, se adauga ficatul si se lasa la foc mic pana cand ficatul se topeste. Compozitia obtinuta se pune in blender, dupa care se strecoara si ajunge in sifon (puteti folosi un sifon pentru frisca).
Puteti orna farfuria in functie de imaginatie. Chef Catalin Scarlatescu a folosit o eprubeta pentru sosul de ardei, iar pentru decor sare de mare si cateva seminte, alune si fistic.
Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.
Sursa: foodstory.ro
Etichete: masterchef, friptura, alune, miel, retete de paste, retete traditionale, fistic, retete de pasti,
Dată publicare:
22-03-2015 15:13