RETETE DE PASTE: Cotlete de miel in crusta de alune si fistic

cotlet de miel, retete de Paste

Nu stii ce sa pregatesti pentru Paste? Meniul de sarbatori din acest an poate contine o reteta a chefului Catalin Scarlatescu: cotlete de miel in crusta de alune si fistic. Iti garantam ca este o reteta de Paste delicioasa.

Daca te-ai plictisit de clasica friptura de miel la cuptor, anul acesta poti alege o reteta de Paste din bucataria internationala care se prepara in aproximativ 2 ore.

=> MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste
=> RETETE DE PASTE: Pasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide
=> RETETE DE PASTE: Drob de miel pentru masa de Paste

Pentru a pregati reteta de Paste cotlet de miel in crusta de alune si fistic delicios ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- ficat de gasca
--smantana pentru gatit
- sare de mare
- sfecla rosie
- ardei gras
- unt
- ceapa
- mazare
- seminte de susan negru
- nuc
- fistic
- alune de padure
- cotlete de miel

Citește și
targ craciun
Vinul fiert este vedeta târgurilor de Crăciun. Care sunt „scorurile”. „Cam mari prețurile pentru pensia noastră”

Cum prepari cotletele de miel in crusta de alune si fistic

Cotletele de miel pentru aceasta reteta de Paste se pun pe gratar cat sa prinda fata, apoi de dau la cuptor.

Crusta - Se piseaza alunele de padure, fisticul, nucile si semintele de susan.

Piure de mazare – Mazarea se caleste in unt, cu ceapa, apoi se adauga putina apa. Cand e gata se paseaza pentru a obtine piureul, apoi se da prin sita.

Coulis de ardei – Ardeiul gras se coace pe plita, apoi se curata de coaja, seminte si se pune la blender.

Jeleu de sfecla rosie – Bucatile de sfecla se fierb in apa si se scurg, apoi se dau prin blender, se strecoara printr-o sita si se ingroasa compozitia cu amidon.

Cotletele de miel deja preparate se scufunda in compozitia de sfecla rosie, apoi se tavalesc prin compozitia pentru crusta.

Spuma de foie gras – Se pune smantana in cratita, se adauga ficatul si se lasa la foc mic pana cand ficatul se topeste. Compozitia obtinuta se pune in blender, dupa care se strecoara si ajunge in sifon (puteti folosi un sifon pentru frisca).

Puteti orna farfuria in functie de imaginatie. Chef Catalin Scarlatescu a folosit o eprubeta pentru sosul de ardei, iar pentru decor sare de mare si cateva seminte, alune si fistic.

Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vinul fiert este vedeta târgurilor de Crăciun. Care sunt „scorurile”. „Cam mari prețurile pentru pensia noastră”
Vinul fiert este vedeta târgurilor de Crăciun. Care sunt „scorurile”. „Cam mari prețurile pentru pensia noastră”

Aromat, dulce și cu gust de fructe proaspete, vinul fiert este vedetă la târgurile de Crăciun. Vizita începe cu un pahar de vin cu măr, portocală și scorțișoară.  

Românii renunță la tradiții și cumpără tot mai multe produse de patiserie congelate. Explicația sociologilor
Românii renunță la tradiții și cumpără tot mai multe produse de patiserie congelate. Explicația sociologilor

Produsele de patiserie congelate sunt tot mai cerute în magazinele noastre, potrivit unei analize de piață.

La ce capitol sunt pensionarii români pe ultimul loc în UE. Nu e vorba neapărat de venituri
La ce capitol sunt pensionarii români pe ultimul loc în UE. Nu e vorba neapărat de venituri

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul persoanelor care continuă să lucreze după pensionare.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.