Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Barocamera nu functioneaza, iar personalul lipsea". Ministrul Cadariu spune ce a gasit la Sectia de Arsi, inaugurata de o zi

Embed:

Situatie incredibila la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Dupa ce miercuri sefii spitalului s-au laudat ca sectia pentru marii arsi este in sfarsit functionala, ministrul Sanatatatii a vazut cu ochii sai altceva.

La prima ora a diminetii, personalul nu era la serviciu, iar barocamera, un dispozitiv special, de peste un milion de euro, nu a fost montata corespunzator. Ca atare, Patriciu Achimas l-a demis pe directorul Spitalului Floreasca, "pentru incapacitate manageriala si lipsa de responsabilitate ". Iar sectia ramane iar inchisa.

La ora 9, la Floreasca, in sectia care sta nefolosita de 6 ani, ministrul Sanatatii a dat tot peste usi inchise, desi mai marii spitalului anuntasera ca au deschis-o.

Ministrul a venit sa vada daca se lucreaza si sa stea de vorba cu primii doctori pregatiti pe banii Bancii Mondiale in clinici din Franta. Dar nu a gasit pe nimeni.

"Am venit sa verific personal ceea ce se anuntase ieri. Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate. Sunt banii bucurestenilor, sunt banii romanilor, romanii nu accepta sa se faca afirmatii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit sa tai panglici si nu cred ca acesta este scopul de a anunta triumfalist realizari. Sunt lucruri normale, investitii pe care romanii le fac din banii lor bani fata de care suntem responsabili. Barocamera nu functioneaza nici in acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul institutiei", a spus ministrul.

A treia inaugurare in sase ani pentru sectia de arsi de la Floreasca. De ce a stat inchisa cand a fost nevoie de ea

El a adaugat ca functia de manager va fi ocupata de directorul medical Sorin Paun.

"Din acest moment, domnul director medical Paun preia conducerea. Imi va transmite in cel mai scurt timp cand va fi functional acest bloc in totalitate. Ministerul Sanatatii a facut mari eforturi in ultima vreme prin prisma personalului, fiindca asta a fost principala problema - lipsa personalului, asta s-a spus. In paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Banca Mondiala am reusit sa trimitem oameni la specializare in Franta", a completat demnitarul.

O alta neregula constatata joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea ca personalul angajat al unitatii speciale de arsi grav nu era la serviciu.

"Am constatat ca nici dintre cei care ar fi trebuit sa fie astazi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred ca avem o responsabilitate fata de concetatenii nostri, cred ca afirmatiile neadevarate trebuie urgent retractate. In cel mai scurt timp aceasta mare investitia sa poata sa fie functionala", a declarat ministrul.

Sectia Arsi - Floreasca

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a facut, pentru Stirile Pro TV precizari suplimentare: "Am fost sa verific functionarea sectiei, in situatia ca am avea nevoie de ea. In acelasi timp, am vrut sa ma intalnesc cu prima serie de medici si asistente care s-au intors din Franta, de la pregatire, deoarece s-au facut eforturi importante de catre minister, din fonduri de la Banca Mondiala, pentru ca acestia sa fie pregatit in Franta.

Din pacate, am constatat ca barocamera nu functioneaza si personalul lipsea de la serviciu. Nu mi s-a dat niciun motiv pentru care lipseau. In aceste conditii, consider ca nu se poate continua asa si nu ne putem bate joc de banii romanilor. Trebuie sa vedem cum sunt investiti banii atunci cand ne dorim facilitati de top pentru a trata patologicul.

Cand suntem atat de aproape de a indeplini niste obiective, ne impiedicam de incapacitate manageriala si, pana la urma, lipsa de responsabilitate. Responsabilitatea este cea la care am facut apel incontinuu de cand am preluat acest mandat.

Am dispus demiterea managerului si am cerut un termen pentru ca toata sectia sa fie functionala. In cel mai scurt timp vom organiza un concurs de manager pe care il voi supraveghea personal."

Ministrul a explicat de ce sectia nu este functionala: "Barocamera nu functioneaza pentru ca nu a fost montata corespunzator, din cate am inteles. In concluzie, daca avem azi nevoie de aceasta sectie, ea nu poate fi folosita si de aceea am luat masurile precizate."

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 21 Aprilie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed