Galerie FOTO. Cea mai inalta biserica de lemn din lume. Manastirea Peri din Maramures

Muntele Pietrosu, Maramures

Pentru cei care vor sa petreaca un concediu placut la munte, dar spera sa evite aglomeratia de pe Valea Prahovei, Maramuresul este o destinatie ideala. Printre statunile turistice mai cunoscute se numara Borsa.

Statiunea montana Borsa este situata la o altitudine de 850 de metri, fiind perfecta pentru schiat iarna si pentru drumetii vara, in special in Rezervatia Rodnei.

Regiunea este cunoscuta si pentru cele 200 de monumente de arhitectura traditionale, perfect pastrate pana in prezent – case, porti frumos decorate, celebre in intreaga lume, biserici din lemn cu turnuri inalte.

Legenda uriasilor care ar fi trait cu mii de ani in urma in Maramures

Acestea sunt pictate cu fresce frumoase in interior, iar 8 din lacasele de cult sunt incluse pe lista UNESCO.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Una din cele mai cunoscute biserici este cea a manastirii Peri, construita in 1391, langa satul Sapanta, intr-un parc dendrologic.

Lacurile "fara fund" din Maramures. Misterele iezerelor in care se spune ca dispar oameni si biserici

Este construita din lemn de stejar, pe un soclu de piatra. Turla are 78 de metri inaltime, edificiul fiind cea ai inalta biserica de lemn din lume.

Langa Borsa exista mai multe rezervatii naturale. Un alt mod de a petrece cat mai placut concediul in aceasta pitoreasca regiune a tarii este o calatorie cu mocanita, care este de fapt o calatorie in timp.

Mocanita este un tren forestier cu aburi, transformat acum in tren turistic. Face legatura intre Viseul de Sus si Izvorul Comanului, strabatand un traseu de 56 de km.

Locomotivele au fost fabricate in anii '50. Vagoanele in care calatoresc acum turistii pot fi vagoane platforma sau vagoane inchise.

Pretul unei calatorii este de 45 ron pentru adulti si 37 ron pentru studenti. Trenurile pleaca din gara Viseul de Sus la ora 9 dimineata si se intorc aici la 14-30. Turistii au posibilitatea sa manance preparate la gratar, in timpul popasului din gara Paltin.

Misteriosul drum unde masinile urca singure la deal

Tot in judetul Maramures, pe soseaua care face legatura intre Cavnic si Ocna Sugatag, se petrece un fenomen ciudat, spun locanicii.

Aici orice obiect, inclusiv masinile, urca singure la deal. Imaginile au fost publicate pe Youtube si au starnit dezbateri controversate.

Unii au incercat sa explice fenomenul invocand anomalii magnetice, in timp ce altii cred ca este vorba de forte inexplicabile, oculte.

Exista insa si posibilitatea ca totul sa fie doar o iluzie optica, iar drumul nu urca de fapt, ci coboara, scrie pe blogul Geografilia.

Merita sa mergeti in Maramures si sa incercati singuri sa gasiti o explicatie pentru acest ciudat fenomen.

Puteti castiga un sejur gratuit in Maramures, daca veti participa la concursul organizat de Silva, premiul cel mare constand in 10 excursii pentru 4 persoane, in perioada 14-16 iunie.

Silva asigura transportul tur-retur, cazare cu pensiune completa, un ghid insotitor si intrarea la anumite obiective turistice. Detalii despre acest concurs pe www.beresilva.ro.

Citeste si:

A 8-a minune a lumii a innebunit America. Are peste 5 milioane de piese, 21 de tone si s-a lucrat la ea 17.000 de ore. GALERIE FOTO


 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Biserica fortificata de la Prejmer. Vestigii ale cavalerilor teutoni, incluse in patrimoniul UNESCO
Biserica fortificata de la Prejmer. Vestigii ale cavalerilor teutoni, incluse in patrimoniul UNESCO

Daca multi turisti care ajung pe Valea Prahovei dau o fuga la Brasov sau la Rasnov si Bran, nu acelasi interes il starneste biserica fortificata de la Prejmer (Tartlau, in limba germana), despre care putini stiu ca merita intr-adevar vizitata.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.