Premierul Dacian Ciolos nu-si va lua concediu in aceasta vara. Ce le-ar fi recomandat ministrilor sai sa faca

dacian ciolos - agerpres

Premierul Dacian Ciolos i-a informat, miercuri, pe ministrii Cabinetului sau, ca nu isi va lua concediu in aceasta vara, recomandandu-le, totodata, sa faca acelasi lucru, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Premierul Dacian Ciolos vrea sa pastreze echipa guvernamentala la Palatul Victoria, pe durata verii. ”Le-a spus sa nu-si ia concediu si le-a recomandat ca, in cazul in care isi vor lua o saptamana, le recomanda perioada 15-20 august, luna viitoare”, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Ciolos a declarat miercuri ca nu si-a pus niciodata problema remanierii ministrului Justitiei, Raluca Pruna, afirmand ca o sustine pentru ca "isi face bine treaba", relateaza Agerpres. "Doamna Raluca Pruna... nu mi-am pus niciodata problema unei remanieri. Eu consider ca dansa isi asuma cu curaj responsabilitatea pe care o are in calitate de ministru al Justitiei. Este o pozitie complicata, mai ales la noi in Romania, unde avem atatea pareri legate despre modul in care Justitia trebuie sau nu sa isi faca treaba. Dansa are acolo niste responsabilitati sa asigure respectarea legii, sa asigure existenta unei legislatii bune si consistente. Din punctul meu de vedere, dansa isi face foarte bine treaba si o sustin", a declarat Ciolos la TVR.

In ceea ce il priveste pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost obiectul unei motiuni simple in Parlament, premierul a afirmat ca a avut o discutie cu acesta dupa motiune si i-a "pus foarte clar in vedere ce are de facut". "La Agricultura a fost o motiune simpla care a fost votata si am luat foarte in serios continutul acelei motiuni, in ciuda faptului ca au fost intarzieri inca de anul trecut in pregatirea sistemului software pentru plata subventiilor. S-au luat niste decizii cu intarziere pentru ca, sigur, fostul ministru al Agriculturii a vrut sa aiba mai multe consultari cu agricultorii, dar asta a dus la anumite intarzieri in deciziile privind schemele de subventii pentru agricultori si apoi decizii si intarzieri in lant in realizarea softului. S-au accelerat lucrurile, platile directe la hectar au fost realizate deja in proportie de peste 95%, peste 1,4 miliarde de euro au fost platite si sunt acum in curs de plata si celelalte subventii pe diferite sectoare, mai ales pe domeniul animal unde vrem sa acceleram lucrurile. Deci domnul ministru stie foarte bine ce are de facut. Pe mine ma intereseaza acolo in primul rand performanta. Am avut o discutie cu dansul dupa aceasta motiune. I-am pus foarte clar in vedere ce are de facut si i-am cerut sa si comunice pe masura ce apar progrese", a mai precizat prim ministrul.

Ciolos a adaugat ca nu a negociat schimbarile celor patru ministri operate marti si ca i-a anuntat pe liderii celor doua mari partide de intentia sa cu putin timp inainte de a face anuntul. "N-am negociat aceste schimbari. (...) Conform Constitutiei, schimbarile de ministrii sunt responsabilitatea primului ministru care face aceste propuneri si pe care presedintele trebuie sa le accepte pentru ca ele sa devina operationale. Eu m-am consultat, intr-adevar, cu liderii celor doua mari partide - si cu liderul PSD si cu liderii PNL. Nu m-am consultat legat de aceste numiri, ci i-am informat. Am vrut sa afle de la mine si nu din presa de aceste numiri si cu cateva minute inainte de a anunta si de a face acea declaratie am avut aceste discutii telefonice in care i-am informat despre deciziile pe care le-am luat. Eu deciziile le iau in functie de performanta ministrilor, pe care eu o masor in functie de obiectivele pe care le fixez", a spus premierul.

Citește și
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos a decis inlocuirea a patru ministri. "Am operat aceste schimari pentru un nou suflu si un alt ritm"
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si pe ministrul delegat pentru relatia cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu au fost schimbati marti din functie.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Rectorul care a constatat plagiatul lui Ponta, propus la Educatie. Cine sunt cei patru noi ministri propusi de Ciolos
Rectorul care a constatat plagiatul lui Ponta, propus la Educatie. Cine sunt cei patru noi ministri propusi de Ciolos

Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca patru ministri vor fi inlocuiti: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni) si Dan Costescu (Transporturi).

Dacian Ciolos a decis inlocuirea a patru ministri. "Am operat aceste schimari pentru un nou suflu si un alt ritm"

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti, inlocuirea a patru ministri: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni) si Dan Costescu (Transporturi).

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.