Rectorul care a constatat plagiatul lui Ponta, propus la Educatie. Cine sunt cei patru noi ministri propusi de Ciolos

×
Codul embed a fost copiat

Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca patru ministri vor fi inlocuiti: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni) si Dan Costescu (Transporturi).

Ciolos si-a motivat decizia afirmand ca a dorit sa aduca un nou suflu si un alt ritm.

In locul lor, premierul i-a propus propus pe Mircea Dumitru, Sorin Petru Buse, Ioan Dragos Tudorache si Maria Ligor. Astazi, Iohannis va lua o decizie in privinta lor.

La Educatie, Adrian Curaj va fi inlocuit de Mircea Dumitru, rectorul universitatii Bucuresti. In mandatul sau de rector a constatat plagiatul lui Victor Ponta, care pe atunci era premier in functie. In pixul noului ministru sta acum retragerea doctoratului lui Ponta, dupa ce comisia de specialitate a constatat ca o treime din teza este copiata din alte lucrari.

Liviu Dragnea, presedinte PSD: "Pana la urma, unde a gresit domnul Curaj?! Motivul pentru care a fost schimbat domnul Curaj si a fost pus noul ministru ar fi veche poveste a plagiatului lui Victor Ponta. Daca e asa, e foarte rau! N-a extins remanierea la inca doi ministri, a caror remanierea nu am cerut-o doar eu. Eu nu am chestiuni personale nici cu dl Irimescu, nici cu doamna Pruna"

Citește și
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos a decis inlocuirea a patru ministri. "Am operat aceste schimari pentru un nou suflu si un alt ritm"

La Transporturi in locul lui Dan Costescu vine Sorin Buse. Este actualul director al Tarom. In 1990 Sorin Buse a emigrat in Canada. A locuit acolo pana in 2008 si printre altele a ocupat si functia de director general al fabricii de motoare Toyota. In 2008 s-a mutat la Renault si s-a ocupat de strategia pentru Rusia. Un an mai tarziu a revenit in tara.

Dacian Ciolos: Este un manager cu un CV impresionant. A pus pe picioare centrul de cercetare tehnologica de la Renault. Are experienta manageriala indelungata si in alte companii din industria automobilului.

Postul de ministru pentru Romanii de pretutindeni va fi ocupat de Maria Ligor, diplomat de cariera.

Maria Ligor are impreuna cu sotul un teren si o casa, o Lancia si un Landrover si aproximativ 100.000 de euro in conturi. Anul trecut a incasat 70.000 de lei.

Dacian Ciolos: In momentul de fata dansa este ambasadorul romaniei la Ottawa in cananda. A fost ambasadorul ro in spania. Deci cunoaste bine diaspora romaneasca si cea din uniunea europeana dar si cea de peste ocean

Marius Bostan pleaca impacat de la Comunicatii. Premierul nu i-a gasit inca un inlocuitor. Asa ca il va numi interimar pe seful sau de cancelarie, avocatul Dragos Tudorache.

Dragos Tudorache detine apartamente si case in Romania si Belgia, are doua masini si credite de peste 840.000 de euro. Anul trecut a incasat de la comisia europeana peste 100.000 de euro.

Ceremonia de investire va avea loc joi dupa amiaza la Palatul Cotroceni.
 

Biografiile persoanelor propuse de Dacian Ciolos

Sorin Petru Buse, propunerea pentru Transporturi

Petru Sorin Buse s-a nascut in 1960, la Bucuresti. A absolvit, in anul 1985, Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din cadrul Politehnica Bucuresti.

A lucrat in cadrul companiei Electronica Bucuresti in domeniul proiectarii SDV (scule, dispozitive, verificatoare).

In 1990, s-a mutat in Canada, unde timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto. A lucrat pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Suzuki, Mercedes etc., potrivit http://www.cariereonline.ro/.

Intre 1995 si 2008, a ocupat diferite functii in cadrul companiei Toyota. A devenit Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica ''Greenfield'' din Woodstock, Ontario.

A inceput sa lucreze pentru Grupul Renault in 2008, fiind implicat in strategia pentru Rusia. in iulie 2009, a devenit director executiv adjunct al Centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie.

Din decembrie 2010 pana in aprilie 2015, a ocupat functia de director general al Renault Technologie Roumanie, singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est si zona mediteraneana, precum si cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Frantei, cu aproximativ 2.100 de ingineri, potrivit www.wall-street.ro.

La 26 mai 2016, Sorin Buse a fost ales director general adjunct la Tarom, cu prerogative de director general al companiei pana la selectia unui nou manager.

Mircea Dumitru, propunerea pentru educatie

Profesorul universitar dr. Mircea Dumitru, rector al Universitatii Bucuresti, s-a nascut la 14 iulie 1960, la Bucuresti.

Este absolvent al Liceului de muzica nr. 1 din Bucuresti (iulie 1979) si al Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti (iulie 1985).

Este Doctor in Filosofie al Universitatii din Bucuresti din 1998, si din acelasi an, Doctor in Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA.

Si-a inceput activitatea academica stiintifica ca profesor stagiar, scoala generala nr. 241, Lipia-Gruiu, sectorul agricol Ilfov (1985-1987), potrivit CV-ului sau de pe www.unibuc.ro, apoi, a fost profesor-instructor, Casa Pionierilor, Buftea, sectorul agricol Ilfov (1987-1988), si mai tarziu, asistent universitar suplinitor, Institutul Politehnic Bucuresti, Catedra de Filosofie (1988-1990).

In 1990 a fost redactor principal II, in cadrul Editurii Humanitas, Bucuresti.

A fost asistent universitar, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica (1990-1996); lector universitar, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica (1996-1999); conferentiar universitar, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica (1999 - 2004); profesor universitar, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica (2004); conducator de doctorat, domeniul stiinte Umaniste, Filosofie (2005).

A urmat o serie de specializari in strainatate, precum: Fulbright Junior Scholar, Department of Philosophy, Tulane University, New Orleans, Louisiana, S. U. A. (1993-1994); Teaching Assistant, Department of Philosophy, Tulane University, New Orleans, Louisiana, S. U. A. (1994-1998); Fellow, New Europe College, Bucuresti (1998-2001); Visiting Scholar, Department of Philosophy and Religion, The University of Tulsa, Tulsa, Oklahoma, U. S. A. (1999); Visiting Scholar, The Graduate School and University Center of The City University of New York (1999); Adjunct Assistant Professor si Visiting Scholar, Department of Philosophy, New York University (ianuarie-mai 2001); profesor invitat, curs MA, Universitatea ''Jean Moulin'', Lyon, Franta (februarie - martie 2009); profesor invitat, curs PhD, Universitatea din Helsinki (mai 2010, mai 2011, iunie 2013).

A fost prodecan, Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti (1999-2000); decan, Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti (2000-2004 si 2004-2008), membru in Comisia de Filosofie pentru concursuri didactice a CNATDCU (2005-2011); sef de catedra, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica, Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucuresti (2008); prorector, Universitatea din Bucuresti (2008-2011); presedinte, panelul stiinte umaniste si Arte, CNATDCU (2010-2012); membru CNATDCU (2012-2016); rector al Universitatii din Bucuresti (2011-2015 si din decembrie 2015) si presedinte al Comisiei de Filosofie si membru al Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) (din 2016).

I-a fost acordat Premiul ''Mircea Florian'' al Academiei Romane (2001), pentru lucrarea ''Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior'', Editura Paideia, Bucuresti; Ordinul ''Bernardo O'Higgins'', in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile (iulie 2005).

Membru in board-ul stiintific al New Europe College (2002-2008), membru in Institute International de Philosophie, Paris (2009-prezent), membru al Advanced Reasoning Forum (1999-prezent), presedinte al Asociatiei Romane de Filosofie Analitica (2011-prezent); membru in comitetul de organizare (de program) al The 6th European Congress of Analytic Philosophy, Jagellonian University, Institute of Philosophy (21-26 august 2008, Cracovia, Polonia); membru in comitetul de organizare (de program) al The 22nd World Congress for Philosophy, Universitatea Nationala Seul (30 iulie-5 august 2008, Coreea de Sud) - moderator al sectiunii Filosofia stiintelor cognitive; membru in comitetul de organizare (de program) al The 7th European Congress of Analytic Philosophy, Universitatea din Milano (sept. 2011); membru in comitetul de organizare (de program) al The 8th European Congress of Analytic Philosophy, Universitatea din Bucuresti (sept. 2014); presedinte al Societatii Europene de Filosofie Analitica (2011-2014).

A publicat trei carti de autor si este coautorul unui manual de logica si argumentare. A coordonat colectia ''Filosofie contemporana'' a Editurii Polirom, Iasi, si a publicat zeci de studii si articole in reviste si volume de specialitate.

Este membru corespondent al Academiei Romane din septembrie 2014.

Vorbeste fluent limba engleza si cunoaste limbile franceza si germana la nivel mediu.

Este casatorit si are doi copii. 

In mandatul sau, Universitatea Bucuresti a constatat plagiatul lui Victor Ponta, premier la vremea respectiva, scrie News.ro.

Ioan Dragos Tudorache, propunerea pentru Ministerul Comunicatiilor

Ioan Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Prim-ministrului Dacian Ciolos, din 17 noiembrie 2015, s-a nascut la 14 ianuarie 1975.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi (1993-1997). Alte studii si calificari: Stockholm University, Master in EU Law, Cum Laude (1998-1999) si Wharton School, Univ. Pennsylvania, Master in EU Law (octombrie 2015).

A fost judecator la Judecatoria Galati (1997-2002); sef de unitate si coordonator al celulei de analiza in cadrul Departamentului pentru statul de drept si protectie a drepturilor omului al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo (2000-2003); sef al Departamentului juridic al echipei judecatorilor internationali ONU din cadrul Administratiei Interimare ONU pentru Kosovo (2003-2005).

De asemenea, a fost "task manager" pe justitie si anticoruptie in cadrul Delegatiei Comisiei Europene in Romania (mart. 2005 - mai 2007), a coordonat facilitatea Schengen DG Justitie, Libertate si Securitate din cadrul Comisiei Europene (mai 2007-mart. 2009); sef de unitate, director executiv interimar al Agentiei eu-LISA (2012) (mart. 2009-nov. 2013); sef de unitate Afaceri Internationale, in cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Interne si Migratie a Comisiei Europene (nov. 2013 - mart. 2015); sef de unitate Coordonare si Strategie, in cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Interne si Migratie a Comisiei Europene (din martie 2015).

Cunoaste limbile engleza si franceza.

Maria Ligor, propunerea pentru Ministru Delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni

Maria Ligor s-a nascut la 1 ianuarie 1967, la Bucuresti.

A absolvit Universitatea Politehnica, in 1990, apoi cursurile postuniversitare de Relatii Internationale la SNSPA, in 1993.

S-a specializat in afaceri politice si administrative europene la Colegiul Europei din Bruges, Belgia si in stiinte politice la Université Libre de Bruxelles si la Institutul European de la Geneva. Totodata, a urmat cursuri de leadership si management guvernamental organizate de
Harvard University, programul Kokkalis, Atena.

In 1996, a fost stagiar la Consiliul Europei, Strasbourg; in 1997, a obtinut bursa Robert Schuman la Parlamentul European.

Maria Ligor este diplomat de cariera din 1996. A lucrat la Ambasada Romaniei la Luxemburg (1997) si la Bruxelles, in cadrul Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana (1998-2002).

In perioada 2003-2006, a detinut functia de director general pentru afaceri europene in Ministerul Afacerilor Externe, in timpul negocierilor de aderare la UE (a contribuit la finalizarea negocierilor si la pregatirile pentru semnarea Tratatului de Aderare).

Intre aprilie si mai 2012, a fost secretar general ad interim al MAE.

A fost ambasador al Romaniei in Regatul Spaniei, intre iulie 2006-august 2011, perioada in care a detinut si calitatea de Reprezentant Permanent pe langa Organizatia Mondiala a Turismului.

In perioada ianuarie 2012-mai 2013, a fost ambasador cu insarcinari speciale - Reprezentant special pentru promovarea democratiei.

Este reprezentant al Romaniei in Consiliului Guvernatorilor si membru ales al Comitetului Executiv al Fondului European pentru Democratie din noiembrie 2012.

La 30 mai 2013, a preluat postul de ambasador al Romaniei in Canada. Din acelasi an este Reprezentant Permanent al Romaniei la Organizatia Aviatiei Civile Internationale.

A fost distinsa cu Ordinul National Pentru Merit, in grad de Cavaler (2004); Ordinul pentru Meritul Diplomatic in grad de Ofiter (2007); Crucea Casei Regale a Romaniei si Ordinul Sfintii imparati Constantin si Elena acordat de Patriarhul Daniel (2010). in ianuarie 2012, Regele Spaniei i-a conferit Marea Cruce a Ordinului Isabel la Catolica.

Vorbeste fluent limbile engleza, franceza si spaniola si are cunostinte de italiana.

Este casatorita si are o fiica.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Romania Competitiva, un proiect pentru o crestere economica sustenabila. Planurile lui Iohannis si Ciolos pentru guvernare
Romania Competitiva, un proiect pentru o crestere economica sustenabila. Planurile lui Iohannis si Ciolos pentru guvernare

Romania Competitiva, un proiect pentru o crestere economica sustenabila pe termen mediu si lung, a fost prezentat marti de presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos in Parlament. La discutii a participat si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Dacian Ciolos a decis inlocuirea a patru ministri. "Am operat aceste schimari pentru un nou suflu si un alt ritm"

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti, inlocuirea a patru ministri: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni) si Dan Costescu (Transporturi).

Consultari pe tema BREXIT intre Iohannis, Ciolos si Isarescu. Presedinte:
Consultari pe tema BREXIT intre Iohannis, Ciolos si Isarescu. Presedinte: "Am cazut de acord sa facem un nou proiect de tara"

Consultarile de la Palatul Cotroceni, convocate de presedintele Klaus Iohannis pe tema Brexit au avut loc luni dupa-amiaza, fiind prezenti premierul Dacian Ciolos, guvernatorul BNR Mugur Isarescu si liderii partidelor parlamentare

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.