Victor Ponta, noul presedinte al Partidului Social Democrat! VEZI ECHIPA

×
Codul embed a fost copiat

Dupa cinci ani in fruntea PSD, Mircea Geoana a predat stafeta. Victor Ponta este noul lider al partidului. Desi lupta a fost stransa, 75 de delegati au inclinat balanta in favoarea lui Ponta care a adunat 856 de voturi. Mircea Geoana: 781.

09:15 Vicepresedintii PSD sunt: Ecaterina Andronescu (1070 voturi), Dan Nica (814 voturi), Gheorghe Nichita (775), Marian Vanghelie (667), Ioan Toma (667), Rodica Nassar (629), Titus Corlatean (739), Ion Prioteasa (576), Robert Negoita (561), Ion Calea (538), Ion Chelaru (517), Marian Oprisan (520), Valeriu Zgonea (517), Adrian Severin (506).

04:16 Liviu Dragnea ramane secretar general PSD

03:28 Victor Ponta: Ii multumesc lui Mircea Geoana pentru tot ce a facut in acesti 5 ani. Imi doresc sa pastram unitatea partidului. Nu mi-am ascuns dorinta de a lucra cu Liviu Dragnea, insa depinde de votul vostru. De luni partidul are o sansa uriasa, are sansa de a arata ca poate face mari schimbari, ca poate accepta un presedinte enervant de tanar.

03:22 Mircea Geoana: Multumesc celor care l-au votat pe Victor Ponta, dar si celor care m-au votat pe mine. Dincolo de amaraciunea fireasca acestui moment, ii urez lui Victor Ponta tot succesul din lume la conducerea acestui partid. Aveti pe mana cui sa lasati partidul, Ponta este un om tanar, dar un om de perspectiva. Unitatea este mai importanta decat orgoliul oricaruia dintre noi.

Citește și
cristian tudor popescu
Cristian Tudor Popescu: PSD e ca o râmă. Ponta e pe val.VIDEO!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

03:21 Numaratoarea voturilor s-a incheiat oficial. Au fost 1657 voturi exprimate, 16 nule.

02:50 S-a cerut renumararea voturilor

02:16 Rovana Plumb il sustine pe Victor Ponta

02:09 Ecaterina Andronescu: in opinia mea este aproape imposibil sa controlezi voturile.

01:58 Mircea Geoana il va sustine pe Cristian Diaconescu pentru sefia Consiliului National al PSD, dar si pentru presedintia Comisiei de Politica Externa din Senat - functii detinute de Adrian Nastase, respectiv de Titus Corlatean - au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate lui Geoana.

01:24 Mircea Geoana si Cristian Diaconescu s-au intalnit, vineri noaptea, inaintea congresului extraordinar, si au convenit asupra unui scenariu de sprijin reciproc - Diaconescu se retragea din cursa, iar Geoana forta infiintarea functiei de prim-vicepresedinte pentru primul, au declarat surse din partid citate de Mediafax.

00:26 Votul s-a incheiat, a inceput numaratoarea buletinelor

20 februarie

23:58 Schimburi de replici acide intre Victor Ponta, Mircea Geoana si Marian Vanghelie

23:35 Victor Ponta a stat pe toata durata votului la intrarea spre cabinele de votare

23:16 Nastase ar vrea in continuare in Consiliul National al PSD, dar depinde de atmosfera si ambianta din partid.

23:14 Marian Vanghelie: Cred ca si colegii mei vor vota cu Mircea Geoana. Si Luminita Anghel, si Corina Danila.. Aceasta e opinia noastra colectiva

23:06 Au inceput sa voteze si ultimii delegati, cei din Bucuresti

22:37 Nastase: Rezultatul votului nu este cunoscut dinainte, ceea ce face competitia si mai interesanta

22:35 Organizatia PSD Bucuresti pare sa-l sustina pe Mircea Geoana, l-a aplaudat "la scena deschisa"

22:33 Ilie Sarbu l-a votat pe Victor Ponta; crede ca poate schimba multe.

22:32 Liviu Dragnea: am votat cu Mircea Geoana

22:17 Nastase unor delegati la Congres: Daca il votati pe Ponta, ma votati pe mine!

22:14 Cei aproape 1.700 de delegati la Congresul extraordinar de sambata voteaza pentru functiile de conducere centrala, votand in ordinea alfabetica a organizatiilor din care provin, pe buletine de culoare rosie (pentru presedinte), galbena (secretar general), alba (pentru Consiliul National) si roz (pentru vicepresedinte).

22:00 Gheorghe Nichita, presedintele organizatiei Iasi: As fi preferat sa asist la meciul lui Poli decat la un Congres care mi-a lasat gust amar

21:49 Potrivit unor surse citate de Mediafax, oponenti ai lui Mircea Geoana spun ca vor contesta votul si rup PSD daca acesta castiga un nou mandat.

21:40 Lupta pentru pozitia de lider al formatiunii se anunta stransa. Atat Mircea Geoana cat si Victor Ponta considera ca nu se va organiza un al doilea tur pentru alegerea presedintelui PSD.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a anuntat ca renunta la candidatura pentru sefia partidului, precizand ca il sustine pentru acest post pe Mircea Geoana.

21:23 Ponta: Mi-am facut datoria de a oferi o alternativa.

19:30 Geoana discutand cu delegati la Congres: Liderii PSD ar trebui sa candideze la locale, pe model PDL.

18:35 Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca la acest Congres tine cu "tineretea", el apreciind ca PSD este, in acest moment, cel mai democratic partid din Romania.

18:00 Reprezentantul social-democratilor din Belgia, Daniel Luca, a propus ca urmatorul congres al formatiunii sa fie organizat la Bruxelles.

17:30 In cursa pentru functia de presedinte PSD au ramas in cursa Mircea Geoana, Victor Ponta, Andrei Alexandru si Dorela Alistar.

16:30 Prezent la Congresul PSD care se desfasoara la Romexpo, in Bucuresti, Ion Iliescu a precizat ca, desi arata bine, nu mai vrea functii executive. Ramane in continuare in partid.

16:20 Iliescu: in 2005 mi s-a servit o lectie nemeritata, dar nu port ranchiuna. Eu am brandul meu, n-am nevoie de titulaturi.

16:00 Ion Iliescu: PSD trebuie sa fie aparatorul celor multi. Nu trebuie sa incurajam grobianismul si manelizarea partidului.

15:30 Mazare si Mitrea s-au retras. Il sprijina pe Ponta la sefia PSD. Radu Mazare si Miron Mitrea au anuntat, sambata, la Congres, ca renunta la candidaturile lor pentru functia de presedinte al PSD. De asemenea, si presedintele CN al partidului, Adrian Nastase, si-a declarat sustinerea pentru acelasi Victor Ponta.

15:18 - Senatorul Miron Mitrea a tinut sa critice, totodata scandalul dintre Marian Vanghelie si Florentin Pandele, precum si aducerea unor vrajitoare la Romexpo, locul unde se desfasoara Congresul PSD. El a mentionat ca nimic nu omoara mai mult politica decat ridicolul.

14:50 Dupa anuntul lui Radu Mazare si al lui Miron Mitrea de a se retrage din cursa pentru sefia social-democratilor, actulaul lider, Mircea Geoana, a declarat ca se incearca de la Cotroceni, Guvern si "zone speciale" dezbinarea partidului. El a facut apel la unitatea social-democratilor. Discursul tinut de Mircea Geoana a fost fluierat, insa, de grupuri izolate din sala, in timp ce mai multi sustinatori ai lui Victor Ponta au scandat numele acestuia.

13:35 Radu Mazare si-a motivat retragerea spunand ca Victor Ponta "are sange in el". Miron Mitrea a declarat si el ca ii va da voturile tot lui Victor Ponta.

13:15 Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, sambata, la Congresul extraordinar, ca scandalul din debutul evenimentului, provocat de Florentin Pandele si Marian Vanghele, arata ca PSD a ajuns de rasul lumii.

13:02 Mazare a intrerupt discursul lui Diaconescu sa-l întrebe pe Geoana dacă a uitat ca si el candideaza

12:50 Candidatura lui Pandele la functia de vicepresedinte, respinsa si de votul Congresului.

Atmosfera a fost incinsa insa de la bun inceput la congresul PSD, intre edilul orasului Voluntari, Florentin Pandele si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie izbucnind un conflict care a durat minute in sir.

12:50 Presedintele PSD a facut apel la delegatii la Congresul Extraordinar al partidului, dupa disputele pe marginea candidaturii lui Florentin Pandele la functia de vicepreşedinte, sa nu transforme intalnirea social-democratilor "intr-un balci ieftin"

12:49 Vanghelie, fluierat de majoritatea celor prezenti la Congres cand a dorti sa ia cuvantul pentru a-i raspunde lui Pandele.

12:41 Ion Iliescu propune anularea suspendarii lui Pandele, pentru ca o considera nestatutara.

12:20 Florentin Pandele, care a fost suspendat pentru un an din PSD, este convins ca totul i se trage de la conflictul pe care il are cu Marian Vanghelie.

Congresul PSD, reunit, sambata, la Romexpo, a debutat printr-o serie de controverse privind modificarea Statutului, una dintre propunerile facute de secretarul general Liviu Dragnea, adoptata initial in majoritate, fiind ulterior contestata si solicitandu-se chiar oprirea lucrarilor.

12:10 Astfel, Congresul a adoptat, cu unanimitate de voturi, modificarea Statutului intr-un singur punct, care priveste alegerea fiecarui candidat in mod direct, astfel încat cei 15 vicepresedinti sa fie fi alesi politic, in ordinea descrescatoare a voturilor obtinute.

11:57 Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, in deschiderea Congresului PSD, ca formatiunea va iesi mai intarita in urma acestui congres. Geoana a sugerat ca Hora Unirii sa reprezinte si mesajul general al evenimentului.

Sefia PSD se va decide la Congresul extraordinar de astazi. Intre candidati se numara politicieni cu nume sonore si anvergura politica, altii fiind cvasicunoscuti, iar altii anonimi.

Sunt convins ca, daca toti colegii vor vota liber si nu vor fi obligati sa voteze intr-un fel sau altul, rezultatul va fi unul pentru viitor, nu pentru trecut.
Victor Ponta
Cei noua candidati, in ordine alfabetica, sunt: Andrei Alexandru (Bucuresti), Dorela Alistar (Bucuresti), Ioan Domonco (Dorohoi), Cristian Diaconescu (Bucuresti), Victor Moraru (primarul orasului Amara, Ialomita), Mircea Geoana (Dolj), Victor Ponta (Gorj), Miron Mitrea (Vrancea) si Radu Mazare (Constanta).

11:47 Ion Iliescu nu spune pe cine sustine la sefia PSD si isi reafirma decizia de a renunta la orice functie.

11:50 Vicepresedintele Cristian Diaconescu a anuntat ca nu are emotii si nu este cazul sa se retraga.

10:24 Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat, inaintea Congresului PSD, ca "este posibil" sa apara retrageri din cursa pentru presedintia partidului.

Sarbu a mai spus ca nu risca sa faca un pronostic privind rezultatul alegerilor pentru presedintia partidului.

Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase le-a cerut moderatie membrilor PSD Ilfov adunati, sambata, in fata pavilionului Romexpo unde va avea loc Congresul Partidului, spunandu-le ca trebuie dat un mesaj de unitate si reafirmandu-si sustinerea pentru Victor Ponta la presedintia PSD.

Grupul de membri ai PSD Ilfov s-a adunat in fata pavilionului central al Romexpo, unii dintre ei impartind delegatilor foi volante portocalii, cu marginile mov, cu caricaturi reprezentandu-i pe Marian Vanghelie, Mircea Geoana si Florentin Pandele. Pe Mircea Goana este aplicata o parafa cu mesajul "Garantat Vanghelie".

Caricaturile il prezentau pe primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele - suspendat din partid - care indrepta niste fulgere de culoare violet inspre Marian Vanghelie in spatele caruia este Mircea Geoana. Vanghelie se apara de flacarile violet cu un scut rosu.

SURSA FOTO: MEDIAFAX

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Congresul PSD, sub semnul vrajitoarelor si al flacarii violet
Congresul PSD, sub semnul vrajitoarelor si al flacarii violet

Alegerea noului presedinte a venit la capatul unei zile grele. Discursurile in fata celor 1700 de delegati stransi la Romexpo au alternat cu negocierile secrete, loviturile sub centura si scandalurile ce au ajuns pana in fata microfonului.

Cristian Tudor Popescu: PSD e ca o râmă. Ponta e pe val.VIDEO!
Cristian Tudor Popescu: PSD e ca o râmă. Ponta e pe val.VIDEO!

Congresul PSD de pe 20 februarie este vazut de multi ca fiind un moment de cotitura in viata partidului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat pentru site-ul nostru ca exista pericolul ca social-democratii sa pateasca...ce-au patit taranistii.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.