Congresul PSD, sub semnul vrajitoarelor si al flacarii violet

Ultima actualizare: 23-08-2012 11:19

Alegerea noului presedinte a venit la capatul unei zile grele. Discursurile in fata celor 1700 de delegati stransi la Romexpo au alternat cu negocierile secrete, loviturile sub centura si scandalurile ce au ajuns pana in fata microfonului.

Ca sa calmeze spiritele, dar si sa preia din energia negativa, la congres au sosit si cateva vrajitoare. Nimic nu a putut potoli insa rivalitatile si, in momentele mai tensionate, s-a ajuns ca prezidiul sa cheme bodyguarzii sa stea pe aproape!

Congresul PSD a inceput sub semnul scandalului. Unul mai vechi, intre primarul din Voluntari, Florentin Pandele, si coordonatorul organizatiei Ilfov, Marian Vanghelie.

Suparat ca nu mai poate candida la functia de vicepresedinte pentru ca este suspendat din partid, Pandele a dat buzna la prezidiu si i-a cerut ajutorul lui Ion Iliescu.

Lucrurile par sa scape de sub control si in fata prezidiului isi fac aparitia mai multi bodyguarzi. Liderii PSD iau rapid decizia de a supune votului congresului candidatura primarului din Voluntari. Aceasta este respinsa, iar Florentin Pandele paraseste resemnat sala.

Celebra flacara violet si-a facut aparitia si la congres. Afara, cateva presupuse vrajitoare sustin ca au venit special sa aplaneze conflictul. Flacara violet i-a intaratat pe social-democrati, spun ele.

De dimineta daca unii dintre candidati si-au pus afise electorale pana si in toaleta, altii stiau de ce ar fi avut nevoie ca sa castige: "sange in instalatie".

Edilul Constantei a fost o prezenta aparte la congres. Imbracat militar, nu s-a sfiit sa-i ia microfonul chiar presedintelui.

Desi a renuntat la presedintia onorifica, Ion Iliescu a fost prezent si el la lucrari. Si nu a avut cuvinte tocmai de lauda la adresa PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO