Vladimir Putin a inaugurat un Disneyland militar, unde tinerii vor putea conduce tancuri si se vor putea juca cu arme grele

disneyland militar

Presedintele Vladimir Putin a deschis la inceputul acestei saptamani portile Parcului Patriot, un "Disneyland militar" pentru tinerii rusi, in localitatea Kubinka, situata la o ora de mers cu masina de la Moscova, relateaza CanalFrance.Info.
 

Cu ocazia Salonului militar al armatei 2015, seful statului rus a declarat multimii adunate ca parcul tematic va fi "un element important al sistemului de munca militaro-patriotic cu tinerii", scrie Agerpres.

Parcul patriotic rusesc a fost conceput pentru a primi pana la 10.000 de vizitatori zilnic. Acestia vor avea la dispozitie centre de petrecere a timpului liber si hoteluri, putand sa asiste la reconstituiri ale unor batalii celebre ale armatelor sovietice si rusesti, ba chiar sa testeze instalatiile si echipamente militare de prima importanta.

Presedintele rus a profitat de acest eveniment pentru a anunta o dezvoltare semnificativa a arsenalului nuclear al tarii, prin adaugarea a 40 de rachete intercontinentale pana la sfarsitul anului. Acestea ar urma sa fie "capabile sa dejoace sistemele de aparare antiracheta cele mai sofisticate", a precizat el.

Siruri de tancuri, vehicule blindate si sisteme de lansare ale rachetelor au fost expuse in gradinile parcului. Guvernul estimeaza ca parcul tematic ar trebui sa ajute la insuflarea unui nou sentiment de patriotism tinerilor din Rusia. Fiecare tanar, potrivit lui Vladimir Putin, trebuie sa fie pregatit sa raspunda la primul apel, in caz de razboi.

Citește și
Vladimir Putin - Getty
Vladimir Putin avertizeaza: "Vom fi obligati sa ne indreptam fortele armate spre teritoriile de unde vine amenintarea"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

De la anexarea Crimeii si interventia ruseasca in Ucraina, Putin cauta sa-si puna in valoare in continuu puterea militara a tarii sale. "El a ordonat mai multe manevre militare in ultimele luni", aminteste Bloomberg.

La o conferinta pe probleme de aparare, ministrul adjunct al Apararii, Anatoli Antonov, a acuzat Occidentul ca provoaca Rusia la o "cursa a inarmarii".

Saptamana trecuta, Journal du Dimanche ridica problema unui "buget militar rusesc care intriga" pentru ca "dintre cei 75 de miliarde de euro alocati de Kremlin apararii in 2015, 51 de miliarde de euro sunt clasificati secret de aparare", adica 70 % din cheltuieli. Prin armata, statul vrea sa-si poleiasca imaginea in fata locuitorilor sai. "Un mare numar de oameni resimt mandrie patriotica pentru aceasta noua putere militara. Si li se explica faptul ca aceasta este datorita lui Vladimir Putin", analizeaza in JDD Aleksandr Golt, jurnalist specializat in probleme militare.

In parcul sau, Putin isi face marele joc: tancuri, lansatoare de rachete, echipamente de securitate, masini blindate. Iar ministrul apararii, Serghei Soigu, detaliaza o parte din "atractii": "Tinerii vor putea nu doar sa viziteze expozitiile, ci si sa conduca si sa zboare in echipamente militare, sa utilizeze armele pentru a se antrena la tir si sa faca salturi cu parasuta."

Vizitatorii vor putea chiar sa manance ratii soldatesti. Si cum nu se pleaca dintr-un parc tematic fara un suvenir, ei vor putea sa-si ofere un tricou sau o husa de iPhone cu efigia lui Vladimir Putin sau cu un slogan despre victoria natiunii lor in Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Patriot Park ar urma sa fie finalizat complet in 2017. El a costat Ministerul Apararii 330.000 milioane de euro, potrivit cotidianului Kommersant. Si ar putea avea in curand un fratior la periferia Sevastopolului, in Crimeea.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Nimeni nu vrea o revenire la Razboiul Rece". Reactia SUA dupa anuntul lui Vladimir Putin despre arsenalul nuclear al Rusiei

NATO a condamnat "zanganitul de arme" al Rusiei, dupa ce Putin a anuntat, marti, intarirea fortelor nucleare ruse, cu desfasurarea a inca 40 de rachete balistice intercontinentale.

Vladimir Putin avertizeaza:
Vladimir Putin avertizeaza: "Vom fi obligati sa ne indreptam fortele armate spre teritoriile de unde vine amenintarea"

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat marti ca Rusia ar putea fi obligata sa-si indrepte fortele armate spre orice tara care i-ar pune in pericol securitatea, relateaza Agerpres.

Wall Street Journal: Vladimir Putin deschide un front arctic in noul Razboi Rece. Care este urmatoarea tinta a liderului rus
Wall Street Journal: Vladimir Putin deschide un front arctic in noul Razboi Rece. Care este urmatoarea tinta a liderului rus

Cei 7 lideri mondiali care s-au intalnit saptamana aceasta in Bavaria au promis luni sa extinda sanctiunile daca Rusia nu renunta la agresiunea impotriva Ucrainei.
 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.