Accidentul de tren din Franta, provocat de o defectiune de macaz. 6 morti si 30 de raniti

×
Codul embed a fost copiat

Accidentul feroviar dintr-o gara in apropiere de Paris s-a soldat cu 6 morti si 30 de raniti dintre care 8 in stare grava, conform unui bilant provizoriu dat vineri noapte de premierul francez Jean-Marc Ayrault.

UN TREN A DERAIAT LANGA PARIS, LIVE UPDATE:

SAMBATA, 13 IULIE

ora 13:30: Accidentul feroviar din Franta probabil a fost cauzat de o defectiune produsa la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anuntate de SNCF, relateaza AFP.

"Un dispozitiv de frictiune s-a desprins din locasul in care era fixat", a declarat Pierre Izard, director de infrastructura la SNCF. In acest context, compania feroviara nationala franceza a dispus verificarea a 5.000 de piese similare.

Citește și
avion
CNN: Cum se explica numarul mare de supravietuitori ai accidentului aviatic din San Francisco
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Cel putin sase persoane au murit, iar alte 30 au fost ranite in accidentul feroviar produs vineri in apropiere de Paris, conform unui bilant provizoriu anuntat de ministrul de Interne, Manuel Valls.

Trenul, care circula intre Paris si Limoges, avea la bord 370 de persoane. Deraierea s-a produs in gara din localitatea Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris. Sase vagoane s-au desprins de restul garniturii si au deraiat.

Douasprezece persoane au fost grav ranite, iar noua dintre acestea sunt in stare critica.
 

ora 07:25 Catastrofa. Asa a numit directorul cailor ferate franceze accidentul petrecut intr-o gara de langa Paris.

"14 iulie, Ziua nationala a Frantei va fi marcata de doliu", a spus Presedintele Hollande, care a venit vineri seara la locul tragediei.

ora 07:07 "Bilantul este in prezent de 6 morti si 30 de raniti dintre care 8 in stare grava", a declarat Ayrault, adaugand ca au fost "toti internati in spitalele din regiunea pariziana",

"Astazi este imposibil de dat o informatie" cu privire la cauzele acestui accident, a declarat acesta pentru presa, amintind ca trei anchete sunt in curs si ca autoritatile vor informa populatia cu "cea mai mare transparenta".

Conform unui responsabil al echipelor de salvare niciun copil nu se afla printre persoanele decedate in cursul serii, Cautarile pentru eventuale alte victime continuau in cursul noptii.

ora 22:56 Le Monde anunta ca 6 persoane au decedat in accident. Initial, autoritatile franceze au declarat ca sapte persoane ar fi decedat.

ora 22:06 Potrivit Le Monde, 192 de persoane au fost "implicate direct in acest accident", iar fortele de ordine au fost in numar urias. 300 de pompieri, 20 de echipaje medicale si 8 elicoptere au venit la fata locului.

ora 21:03: Trenul, care circula intre Paris si Limoges, avea la bord 370 de persoane.

Deraierea s-a produs din cauze inca necunoscute in gara din localitatea Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris. Sase vagoane s-au desprins de restul garniturii si au deraiat.

12 persoane au fost grav ranite, iar 9 dintre acestea sunt in stare critica.

ora 20:20: Cel putin sapte oameni au murit, iar zeci de persoane au fost ranite in accidentul feroviar produs vineri in apropiere de Paris, conform unui bilant provizoriu anuntat de ministrul de Interne, Manuel Valls, relateaza AFP.

tren paris

"Bilantul este in evolutie continua", a avertizat ministrul.

ora 20:05: O sursa din cadrul politiei locale, citata de Russia Today, declara: "Trenul a intrat cu mare viteza in gara. S-a rupt in doua, nu se stie din ce motiv. O parte a trenului a continuat sa mearga, in timp ce cealalta parte a ramas prabusita pe platforma".

ora 20:00: Ministerul francez de interne confirma decesul a 7 persoane si ranirea altor pasageri.

Patru din cele sapte vagoane ale trenului s-ar rasturnat si multi calatori au ramas blocati inauntru.

ora 19:35: Trenul Intercity se indrepta spre Limoges. Accidentul a avut loc in jurul orei locale 17:14, pe linia C a RER, iar traficul intre Paris si gara din Austerlitz a fost temporar intrerupt.

ora 19:31: Cel putin 8 persoane din cei 370 de pasageri aflati in tren au murit, scrie Russia Today.

Alti pasageri au fost electrocutati sau striviti intre fiarele vagoanelor.

 

ora 19:30 Un tren a deraiat vineri seara la sud de Paris, in comuna Brétigny-sur-Orge (Essonne), autoritatile temandu-se de "numeroase victime", au anuntat surse concordante, fara sa ofere imediat detalii suplimentare, relateaza AFP.

 "Am declansat planul (pentru) «victime numeroase», planul rosu", a declarat pentru AFP prefectura Essonne, fara sa ofere alte detalii.

Ministerul de Interne a confirmat acest accident feroviar, fara sa fie in masura sa ofere imediat un bilant.

"Planul rosu" este "destinat organizarii" echipelor de interventie in cazul unui "eveniment cu un numar mare de victime", potrivit site-ului Ministerului de Interne.

"Trenul a sosit in gara cu viteza mare. A fost despartit in doua, dintr-un motiv necunoscut. O parte a trenului a continuat sa ruleze, in timp ce cealalta parte s-a culcat pe o parte, pe peron", a anuntat o sursa din cadrul politiei, potrivit careia exista "se pare o persoana decedata".

Trenul asigura o legatura intre Paris si Limoges (centru), potrivit unei surse din cadrul politiei.
 

ora 19:20 Potrivit Russia Today, cel putin 8 oameni si-au pierdut viata in acest accident.

ora 19:17 "Am declansat planul (pentru) «victime numeroase», planul rosu", a declarat pentru AFP prefectura Essonne, fara sa ofere alte detalii.

Circulatia trenurilor RER a fost temporar intrerupta in aceasta zona.

ora 19:16 Mai multe imagini cu accidentul de langa Paris au invadat paginile de Twitter.

ora 19:04 Un utilizator de Twitter a publicat pe contul sau prima fotografie cu trenul care a deraiat langa Paris.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Accident grav pe A1. 11 persoane au fost ranite, dupa ce un microbuz s-a rasturnat in afara soselei
Accident grav pe A1. 11 persoane au fost ranite, dupa ce un microbuz s-a rasturnat in afara soselei

Unsprezece persoane au fost ranite, vineri dimineata, dupa ce masina cu care mergeau spre Bucuresti s-a rasturnat pe autostrada A1, la kilometrul 27, acestea fiind transportate cu ambulante la spitale din Capitala.

CNN: Cum se explica numarul mare de supravietuitori ai accidentului aviatic din San Francisco
CNN: Cum se explica numarul mare de supravietuitori ai accidentului aviatic din San Francisco

William McGee, autorul unor carti despre riscurile calatoriilor aeriene, noteaza faptul ca exista inca multe lucruri care au ramas neclare dupa incidentul de pe aeroportul din San Francisco, unde s-a prabusit cursa aeriana Asiana Airlines.

Un tren cu substante chimice a deraiat si a explodat in estul Statelor Unite ale Americii. VIDEO
Un tren cu substante chimice a deraiat si a explodat in estul Statelor Unite ale Americii. VIDEO

Un tren care transporta substante chimice a lovit, marti, un camion la periferia orasului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocand ranirea grava a soferului si o explozie chimica gigantica, resimtita pe o raza de cativa kilometri.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.