Laptopuri mai ieftine ca ciocolata. Afla cum va arata lumea peste 40 de ani

2050

Intr-un secol aflat in plina dezvoltare tehnologica, v-ati intrebat vreodata cum va arata lumea peste 40 de ani? Scriitorul german Ulrich Eberl a raspuns la aceasta intrebare in cartea sa, "Viitor 2050".

In lucrarea "Viitor 2050" Ulrich Eberl descrie ceea ce se pregateste inca de pe acum in laboratoarele de cercetare pentru viitor.

"Viitorul nu este intamplator, el se creeaza", este de parere Eberl, citat de Deutsche Welle.

Eberl considera ca energia regenerabila va face ca retelele clasice sa devina mai inteligente.

Potrivit acestuia, viitorul va reprezenta asa-numitul "dialog intre casa si masina".

Citește și
carne
"Carnea creata in laborator va scoate lumea din foamete". COMENTEAZA
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

"La anumite ore din zi, poate fi mai avantajos sa folosesti energie ieftina de la bateriile automobilului electric, decat sa iei energie de la o retea clasica. Iar pentru ca acest lucru sa se intample trebuie ca masina sa stie daca proprietarul ei si-a planificat o calatorie si de cata electricitate are nevoie. Operatiunea poate fi facuta cu ajutorul consultarii calendarului electronic al proprietarului, operatiune pe care masina va fi capabila sa o faca singura", scrie Eberl.

Viitorul, vazut de Eberl, nu mai separa domeniile clasice ale inginerii electrice de ingineria mecanica. Cele doua se vor completa reciproc.

"Daca vrem o retea inteligenta de energie, atunci vom avea nevoie atat de tehnicianul din domeniu, cat si de programatorul de sofware, precum si de cel din domeniul comunicatiilor. Fiecare dintre cei trei va trebui sa inteleaga ce presupune munca din celelalte doua zone", a notat autorul in cartea "Viitor 2050".

Tehnologia va deveni tot mai importanta in viata cotidiana.  Eberl spune ca vom avea scanere in vestiare, cipuri in lenjeria intima si vom utiliza manusi care contin informatii, in cazul vizitarii unui muzeu virtual. Acest lucru va fi ceva normal, daca luam ca exemplu dezvoltarea microcipurilor din ultimii 20 de ani.

Peste doua decenii, laptopul actual va costa mai putin decat o ciocolata.

Acum, traim in era tehnologiei informationale. In centrul urmatoarei etape, care poate a inceput deja, va fi sanatatea. Atat a oamenilor, cat si a mediului inconjurator.

In viziunea lui Ulrich Eberl umanitatea va deveni din ce in ce mai batrana. In 2050, in Germania, de exemplu, fiecare al treilea om va avea peste 65 de ani, iar fiecare al saptelea peste 80. De aceea este nevoie de noi oportunitati pentru pastrarea sanatatii umane pentru cat mai mult timp.

Peste 40 de ani, planeta noastra va fi locuita de aproximativ 9 miliarde de oameni. Astfel va fi nevoie de o schimbare radicala a stilului de viata. Va trebui sa ne gandim la obiecte de unica folosinta, reciclabile. Ebert da si un exemplu: "oamenii nu vor mai cumpara televizoare, ci pur si simplu le vor inchiria pentru o anumita perioada, dupa care producatorul va trebui sa isi ia aparatul inapoi".

Concluzia lui Ebert este urmatoarea:"Viitorul depinde doar de noi. Odata creat, trebuie sa raspundem la doua intrebari vitale: ce dorim sa realizam si la ce idei ar trebui sa renuntam".

Citeste si:

Cum va arata Pamantul in 2050

Fukushima, orasul fantoma. Cainii si vacile nu sunt afectati de radiatii

FBI confirma existenta extraterestrilor: Au haine metalice si masoara 91 cm

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Profetii nestiute. Sfarsitul lumii va veni in vremea Papei Peter Romanul
Profetii nestiute. Sfarsitul lumii va veni in vremea Papei Peter Romanul

Predictiile au fascinat dintotdeauna. Multi se intreaba care va fi viitorul si cauta raspunsuri chiar si in trecut. Nostradamus nu este singurul care a prezis ce se va intampla cu omenirea. Afla si alte profetii.

"Carnea creata in laborator va scoate lumea din foamete". COMENTEAZA

Un miliard de dolari. Atat spune creatorul carnii in eprubeta ca ar costa productia in masa de "fripturi" artificiale care sa scape lumea de pericolul foametei. Deocamdata s-a alocat doar 1 milion, iar viitorul carnii de laborator este la ananghie.

Lumea in viitorul apropiat: ceasul pe roti si alte gadgeturi de senzatie
Lumea in viitorul apropiat: ceasul pe roti si alte gadgeturi de senzatie

Stiti cum arata ceasul desteptator ideal? Cand da alarma o ia la fuga prin casa obligandu-l pe stapan sa se dea jos din pat ca sa-l prinda. Inventia traznita a putut fi admirata la targul de electronica din Las Vegas.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.

 

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.