Elizabeth Taylor a murit

×
Codul embed a fost copiat

Elizabeth Taylor a murit miercuri dimineata la spitalul Sinai-Cedars din Los Angeles. Cauza decesului a fost insuficienta cardiaca, potrivit TMZ.com. Actrita avea 79 de ani.

Purtatorul de cuvant al actritei a confirmat trista veste.

Liz Taylor suferea de insuficienta cardiaca congestiva. Actrita fusese internata in urma cu sase saptamani din cauza problemelor cardiace. Desi suferise mai multe complicatii, starea ei de sanatate se stabilizase si spera sa fie externata curand.

Taylor era bolnava de mai multi ani, iar in 2009 a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord. In 1997, actrita a suferit un atac cerebral, in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

In momentul in care a trecut in nefiinta "era inconjurata de copiii sai - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd si Maria Burton", a declarat purtatorul de cuvant al actritei, Sally Morrison, potrivit ABC News.

Citește și
Elizabeth Taylor
Marilyn Monroe si Elizabeth Taylor isi radeau parul de pe fata
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Fiul actritei: Mama mea a fost o femeie extraordinara

A trait viata din plin, cu multa pasiune, umor si dragoste. Desi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspirati de contributia eterna pe care a adus-o acestei lumi.

Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri si lupta ei curajoasa si de neoprit impotriva SIDA ne face mandri de ceea ce a realizat ea. Stim ca lumea este mai buna deoarece mama a trait in ea. Mostenirea ei nu va fi niciodata distrusa, spiritul ei va fi mereu alaturi de noi si iubirea ei va fi vesnic in inimile noastre", a declarat fiul actritei, Michael Wilding.

In afara de copiii sai, Taylor mai avea 10 nepoti si 4 stranepoti.

Elizabeth Taylor isi petrecea majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile, dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de mai mult de 100 de ori in spital, avand o interventie chirurgicala la sold si doua interventii foarte riscante la spate.

Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a suferit mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima.

Elizabeth Taylor a murit

Elizabeth Taylor este considerata drept dintre cele mai mari actrite ale "epocii de aur" a Hollywood-ului. Intr-o asa numita "lista a legendelor feminine", Institutul American de Film a inclus-o pe actrita pe locul 7.

Liz Taylor, asa cum o numeau prietenii, s-a lansat cu adevarat in industria cinematografica in 1944, intr-o adaptare a nuvelei Jane Eyre, produsa de compania Metro Goldwin Mayer. A avut peste 70 de roluri in filme pe marele ecran, dar si la televiziune.

Potrivit IMDB, Elizabeth Taylor a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile din filmele "BUtterfield 8" (1960) si "Cui ii e frica de Virginia Woolf?" (1966). De asemenea, a castigat Globul de Aur pentru filmul "Brusc, vara trecuta" (1959), plus multe alte premii, de-a lungul timpului.

Elizabeth Taylor s-a nascut la Londra, pe 27 februarie 1932. Desi a vazut lumina zilei pe pamant britanic, parintii ei erau americani, negustori de arta din St. Louis, Missouri (tatal ei a ajuns la Londra pentru o galerie de arta). Mama lui Elizabeth a fost, de asemenea, actrita, dar a renuntat la cariera dupa ce s-a maritat. Liz a trait in capitala Angliei pana la varsta de 7 ani, cand familia s-a mutat in SUA, din cauza razboiului care ameninta Europa in 1939.

In Los Angeles, un prieten de familie a observat la un moment dat frumusetea ei si le-a sugerat parintilor ca poate ar fi bine sa o lase sa dea o proba de televiziune, intr-o zi. Testul pe care l-a dat i-a impresionat suficient pe cei de la Universal Pictures, care i-au oferit imediat un contract. Prima aparitie pe ecran a lui Elizabeth Taylor a fost in "There's One Born Every Minute" (1942), cand ea avea doar 10 ani. Universal Picturse a renuntat la serviciile ei dupa acest film, dar a fost preluata repede de MGM, cu care a facut "Lassie Come Home" (1943).

Filmul care a propulsat-o in randul vedetelor a fost "National Velvet" (1944), care a dat si o lovitura in box-office, adunand peste 4.000.000 de dolari la incasari, potrivit iMDB. O alta aparitie notabila a ei a fost in "Gigantul" (1956), unde a jucat alaturi de James Dean, care, din pacate, nu a mai apucat lansarea peliculei. El a murit intr-un accident de masina in anul 1955.

Imagini necenzurate. Elizabeth Taylor, goala in "Cleopatra". GALERIE FOTO

In 1958, Elizabeth a jucat rolul lui Maggie Pollit, alaturi de Paul Newman, in celebrul film "Pisica pe acoperisul fierbinte", ecranizare a piesei omonime a dramaturgului Tennessee Williams. Filmul a fost foarte bine primit de critici, iar ea a fost nominalizata la Oscar, pentru "cea mai buna actrita". A mai incercat o data sa castige statueta de aur a Academiei Amerricane de Film in 1959, cu filmul "Brusc, vara trecuta", dar a pierdut in favoarea unei alte actrite de top, Simone Signoret.

Pana la urma, Liz A reusit sa castige Oscarul in 1960 cu "BUtterfield 8", in rolul lui Gloria Wandrous, o fata "libertina" care are o relatie de dragoste cu un barbat insurat.

In 1963 a venit randul productiei hollywood-iene "Cleopatra", una dintre cele mai costisitoare pelicule din acele vremuri. Acesta a fost filmul la care l-a cunoscut pe viitorul sau sot, al cincilea, Richard Burton.

Elizabeth Taylor, o viata pe muchie de cutit: 100 de operatii

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Elizabeth Taylor, internata in spital din cauza unei insuficiente cardiace
Elizabeth Taylor, internata in spital din cauza unei insuficiente cardiace

Purtatorul de cuvant al actritei, citat de BBC, a anuntat ca Elizabeth Taylor a fost internata, vineri, intr-un spital din Los Angeles. Actrita, in varsta de 78 de ani, are o insuficienta cardiaca congestiva.

Marilyn Monroe si Elizabeth Taylor isi radeau parul de pe fata
Marilyn Monroe si Elizabeth Taylor isi radeau parul de pe fata

Marilyn si Elizabeth au avut secrete ale frumusetii bine pastrate. A venit insa vremea sa aflam ca divele mergeau foarte des la epilat.

Elizabeth Taylor, mireasa la 78 de ani! Se marita a noua oara
Elizabeth Taylor, mireasa la 78 de ani! Se marita a noua oara

La 78 de ani, Elizabeth isi pune din nou pirostriile! Mirele este un domn mai tanar cu 29 de primaveri. Iar pentru el, Liz va purta un turban extravagant pe cap, pe care va trona un diamant de numai...3 milioane de dolari.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.