Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Declaratia soc care contrazice Casa Alba: Osama, capturat viu si executat

Embed:

Osama bin Laden a fost capturat viu si apoi executat. Chiar fiica sa, aflata in custodia pakistanezilor, a dat publicitatii aceasta versiune. Informatia pune Casa Alba intr-o situatie extrem de delicata.

Mai ales ca initial s-a anuntat ca teroristul a murit intr-un schimb de focuri, pentru ca ulterior un purtator de cuvant sa afirme ca nu era inarmat.

Se pare ca avea 500 de euro in buzunar si doua numere de telefon, probabil contacte de urgenta, cusute in haine.

Ce inseamna cele 2 numere de telefon secrete cusute in hainele lui Osama?

Luptatorii de elita SEAL au fost executantii, pe baza informatiilor culese de CIA. Dar au avut nevoie de ordinul presedintelui Obama. Care, scrie Daily Mail, s-a gandit si s-a tot gandit timp de 16 ore pana sa dea unda verde celebrei de acum operatiuni "Geronimo".

Faceti cunostinta cu Echipa Seal 6. Ei sunt eroii care l-au ucis pe Osama

"Bin Laden si familia sa au fost gasiti la etajele 2 si 3. In aceeasi camera cu el se afla o femeie, cel mai probabil sotia lui bin Laden. Ea s-a napustit asupra luptatorului american, care a impuscat-o in picior, dar nu a ucis-o. Osama bin Laden a fost impuscat. Nu era inarmat", a spus purtatorul de cuvant al casei Albe, Jay Carney.

Casa Alba explica: de ce a fost impuscat Osama, desi nu era inarmat

Va publica Casa Alba fotografii cu Osama bin Laden mort?

Asadar, Casa Alba schimba povestea - nici vorba de femei folosite pe post de scuturi umane si nici de un bin Laden inarmat, gata sa se bata pe viata si pe moarte cu dusmanul, format din luptatorii americani cei mai buni dintre cei buni.

Absolut uluitor este faptul ca trupele SEAL stiau ca-n palma terenul pe care actionau. In ultimele sase luni au fost antrenate separat doua echipe, in doua replici fidele ale fortaretei din Pakistan in care se ascundea Osama.

Ar fi aflat, insa, abia duminica, in ziua operatiunii, dupa cine erau trimisi. Mai mult, pana in ultimul moment, americanii n-au fost 100% siguri ca cel identificat cu numele de cod "Gereonimo" este,
intr-adevar, temutul lider Al-Qaida.

"Geronimo a fost omorat!" Mesajul codat primit de Obama de la luptatori

"Directorul CIA, Leon Panetta, a spus: "Nu suntem absolut siguri, pare sa fie el, nu avem dovada, dar credem ca este el", relateaza Barbara Star, corespondent CNN la Pentagon.

Declaratiile oficialilor americani se bat cap in cap si in privinta transmiterii in timp real a misiunii, asa cum aflasem anterior.

"Dumneavoastra chiar l-ati vazut pe Osama bin Laden, cand a fost impuscat?", l-a intrebat un reporter pe directorul CIA.

"Nu! Cu siguranta, nu! Nu am avut un flux direct de informatii... operatiunea propriu-zisa, pe masura ce inaintau in complex...", a raspuns Leon Panetta.

"Dar presedintele Obama a vazut cum era impuscat Osama bin Laden?", a mai intrebat Jim Lehrer, jurnalist PBS.

"Nu! In niciun caz!", a spus Leon Panetta.

Si atunci, ce urmareau cu sufletul la gura cei stransi in Sala de Criza a Casei Albe?

"Reporterii au intrebat, dar Casa Alba a evitat sa spuna exact la ce anume priveau ingroziti, cand a fost facuta aceasta fotografie", a relatat Jeanne Moss, corespondent CNN.

FOTOGRAFII INCREDIBILE. Obama a vazut in direct uciderea lui bin Laden

Evident, jurnalistii n-au capitulat. Au analizat pozele date publicitatii chiar de catre Casa Alba. Pe langa expresiile demnitarilor care nu mai au nevoie de niciun comentariu, au descoperit ca secretarul de stat Hillary Clinton avea in poala un dosar "Strict Secret", iar pe tastatura laptopului o fotografie a casei lui bin Laden, cenzurata deja. In plus, langa presedinte se vede un sac, in care sunt aruncate documentele care ar trebui distruse, prin ardere, imediat dupa incheierea sedintelor secrete.

Cititi si:

5 studenti la Geografie stiau unde e bin Laden din 2009. CIA nu i-a crezut

In casa la Osama. Cum ii trata pe copiii vecinilor. Viata sa secreta

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 4 Mai 2011
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed