Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Si-a ridicat propriile silozuri, cu bani europeni

60319219
Embed:

Marea majoritatea a fermierilor romani sunt la mana marilor comercianti de cereale. Acestia cumpara recolta imediat dupa cules, la preturi mici, stiind ca agricultorul de rand nu are cum sa isi pastreze produsele fara sa se strice.


Pentru a scapa din aceasta capcana, un fermier din Bihor si-a ridicat propriile silozuri cu bani europeni.

Pana in 2007 Sandor Darabont era nevoit sa isi vanda recolta imediat dupa seceris. De voie, de nevoie, s-a hotarat sa rupa acest lant al slabiciunilor. Si-a ridicat 4 silozuri noi.

La 3-4 luni dupa recoltare, pretul graului creste cu 30-40%. Asa ca la o suprafata de 2.500 de hectare, merita sa faci o investitie de 800.000 de euro, spune fermierul nostru.

Cheltuielile cu extinderea retelelor de electricitate, apa si gaze si pentru avizele de constuctie nu au fost insa finantate din fondurile europene.

Ferma a primit fonduri europene doar pentru cumpararea si montajul echipamentelor - este drept, de ultima generatie. Iar daca totul merge bine, seful fermei vrea sa adauge la cele 4 silozuri de acum inca 6.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 30 Iunie 2009
  • 13 Comenteaza
Citeste mai multe despre: fonduri europene,

Comentarii(13)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.stirileprotv.ro acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
Ultimele stiri
61799735
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed